Sauna in tuin: alle tips die je moet weten
Je droomt van een sauna in je tuin? Wij geven je in dit artikel onze 3 beste “sauna in de tuin”-tips! Deze tips zijn gebaseerd op de talrijke vragen, opmerkingen en bezorgdheden die wij de afgelopen 20 jaar hoorden van onze klanten. Dit aangevuld met onze uitgebreide ervaring in het plaatsen van sauna’s sinds de start van Gervi.
Sauna in de tuin TIP 1: Maak een wenslijstje
De perfecte sauna in de tuin ? Dat is diegene die 100% voldoet aan jouw wensen. Om die wensen te identificeren, neem je pen en papier, bedenk je in je hoofd hoe de ideale sauna ervaring in de tuin er voor jou uitziet en schrijf je ten slotte alles op wat je denkt hiervoor nodig te hebben. Het meest voor de hand liggende antwoord is de sauna zelf natuurlijk. Maar met hoeveel personen wil je deze gebruiken? Wil je liggen of zitten? Wil je de enkel de temperatuur kunnen regelen of ook de luchtvochtigheid in de saunacabine? Heb je genoeg aan een sauna-oven, of wil je ook infraroodtherapie toevoegen aan je wellness beleving? Dat zijn natuurlijk allemaal belangrijke vragen. Maar denk ook eens na over het saunaritueel in zijn geheel. Waar wil je je sauna-accessoires zoals aroma’s, emmer en lepel bewaren? Waar wil je je badjas ophangen en je slippers neerzetten als je in de sauna gaat? Wellicht is een (klein) voorportaal dan handig? Maar ook een interessante vraag is: waar ga je je lichaam nadien afkoelen? Is het een optie om een buitendouche te installeren? En, ten slotte, waar ga je rusten na het douchen? Een ligbed naast de sauna kan dan een goed idee zijn.
Sauna in de tuin TIP 2: Teken een plannetje
Eenmaal je wish list klaar is, kan je een eenvoudig plan schetsen. Maak je geen zorgen, je hoeft er zeker geen professionele tekenskills voor te hebben. Het is vaak al verhelderend om voor jezelf een simpele schets te maken van hoe jij de sauna in je tuin ziet. Hoe ver staat hij van de woning? In welke richting is hij georiënteerd? Op die manier kan je je alvast even inleven hoe het zal zijn eenmaal je echt in de sauna in je tuin zit. Breng dit wensenlijstje en de eenvoudige schets gerust mee bij je bezoek aan één van onze toonzalen. Het is een handig vertrekpunt voor onze wellness experts om een offerte uit te werken die tegemoet komt aan jouw precieze verwachtingen van een sauna in de tuin.
Sauna in de tuin TIP 3: Check je voorzieningen
Heb jij drijfkracht of 380V in je tuin? Dit is noodzakelijk als je een sauna wilt installeren, zowel in huis als in de tuin. Heb je deze stroomvoorziening niet voor handen? Geen zorgen! Je kan deze altijd aanvragen en laten installeren. Wil je dat niet? Zelfs in dat geval, hoef je je “sauna in de tuin”-droom niet noodzakelijk op te bergen. Er bestaan ook (kleinere) saunacabines die je buiten kan installeren en die slechts een stroomvoorziening van 230V nodig hebben. Naast een stroomvoorziening, heb je ook een verharde, waterpas ondergrond nodig om je sauna te plaatsen. Een sauna installeren buiten op je gazon is uit den boze. Ten slotte kan je best ook even checken welke doorgang er is naar je tuin, de materialen inclusief sauna-oven dienen immers tot in je tuin te geraken. Heb je een oprit langs je woning? Dan is dit geen probleem, maar woon je bijvoorbeeld in een rijhuis, dan moet je er rekening mee houden dat de materialen (hout, oven, ed.) door je binnendeuren naar de tuin gebracht moeten worden. Ons team van Gervi-techniekers heeft jarenlang ervaring in het leveren van en opbouwen in sauna’s in de tuin. Dus maak je zeker geen zorgen. Ook voor uitdagendere plaatsingen hebben wij zeker en vast een oplossing!
Check voor meer informatie over buitensauna’s ook zeker en vast dit artikel.