gervi_logo_zwart_zoomed

Infraroodcabine gebruik: FAQ

Hoe kan je optimaal genieten van een infraroodcabine? Hoe moet je correct een infrarood sauna gebruiken? Op deze en enkele andere vaak gestelde vragen over het gebruik van een infraroodcabine vind je hier een antwoord. Moest je vraag over infraroodcabine gebruik toch niet in het lijstje voorkomen, dan kan je steeds terecht in onze infrarood winkels of online.

Infraroodcabine gebruik op z’n best: zo doe je dat

Om volop van de vele gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine te genieten, moet je er correct gebruik van maken. Volgend stappenplan is het advies dat onze wellness experts je meegeven.

Voorbereiding

Wil je dat je infraroodcabine gebruik optimaal verloopt? Dan is een korte voorbereiding vereist. Wanneer je de infraroodcabine aanzet en de temperatuur instelt, is je infrarood ritueel begonnen. Neem vanaf dat moment de tijd om tot rust te komen. Kleed je alvast om, trek iets gemakkelijks aan. Zorg dat de ruimte waarin de ir cabine staat aangenaam warm aanvoelt (indien de infraroodcabine niet buiten staat). Leg enkele handdoeken klaar, een badjas, en zet ev. wat water of thee klaar om je lichaam nadien te hydrateren.

Het infrarood ritueel

Eenmaal de cabine de gewenste temperatuur bereikt heeft, kan je je comfortabel installeren op een handdoek op het zitbankje. Je kan je ogen sluiten en zachtjes indommelen of je kan wat lezen. In een infrarood sauna kan je ook genieten van een opgietsessie, al dan niet met aromatherapie.

Na het infrarood ritueel

Nadat de infrarood sessie is afgelopen, neem je een lauwe douche. Het is niet nodig ijskoud te douchen zoals na een sauna omdat je lichaam niet zo sterk is opgewarmd. Neem na het douchen zeker nog een rustpauze: geniet liggend van het ontspannen gevoel in je lichaam. Drink eventueel wat water of thee om je lichaam te hydrateren.

Gebruik infrarood sauna: Hoe een infrarood sauna gebruiken?

Een infrarood sauna is een combi sauna infrarood. De werking van een infrarood sauna komt overeen met die van een sauna die is uitgerust met infraroodstralingselementen. Het gebruik van een infrarood sauna (die je gebruikt als infraroodcabine) komt sterk overeen met het infraroodcabine gebruik. Je warmt de infrarood sauna eerst op met de sauna kachel tot een omgevingstemperatuur van 40-50°C. Vervolgens kan je voor de infraroodstraler plaatsnemen op de saunabank. Je activeert de infraroodstraler en geniet 10-15 minuten van weldoende infraroodstralen op je rug, schouders en nek.

Je wil natuurlijk kiezen voor de beste infraroodcabines, maar hoe weet je wat de juiste keuze is? Een test biedt je de oplossing! In al onze Gervi infrarood winkels kan je terecht voor een gratis en vrijblijvende infraroodcabine test op afspraak. Je kan dan, in alle privacy, onze infraroodcabines uitproberen en zelf ervaren wat voor jou de beste infraroodcabine is. Ook een infrarood sauna test is mogelijk op aanvraag.

Hoelang in de infrarood sauna?

De tijd dat je voor een infraroodstraler (full spectrum) plaatsneemt is gelimiteerd. De intensieve korte golf werkt immers in op je spieren en gewrichten en warmt je lichaam op van binnenin. Deze straling beperk je best tot 10-15 minuten per dag. Je mag echter langer dan 15 minuten in de infraroodcabine ontspannen, namelijk 40-50 minuten. Je geniet dan van de milde infraroodstraling (lange golf) van de vlaktepanelen en de zalige gevoelswarmte.

Zal ik in de infrarood sauna afvallen?

Bij dagelijks infraroodcabine gebruik, zijn er tal van positieve gezondheidseffecten op je lichaam. Je bloedsdoorstroming verbetert bijvoorbeeld, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je huid vaart er ook wel bij want door het transpireren wordt deze intens gezuiverd. Cellulitis vermindert bij dagelijks gebruik van de infraroodcabine. Al deze voordelen van de infraroodcabine dragen bij tot een betere levenskwaliteit en gezondere levensstijl.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen