gervi_logo_zwart_zoomed

Infraroodcabine en gezondheid

Infraroodcabines en gezondheid zijn twee woorden die vaak in dezelfde zin gebruikt worden. Maar hoe zit het nu? Is het gebruik van een infraroodcabine altijd goed voor de gezondheid? Gervi zet de gezondheidsvoordelen van een ir cabine voor je op een rijtje.

Ontgiften in de infraroodcabine

Als reactie op de hogere temperatuur in een infrarood cabine, gaat je lichaam vrij snel beginnen met transpireren. Gedurende de infraroodsessie, die al gauw 30 minuten kan duren, ga je intensief zweten. Tijdens het transpireren ga je afvalstoffen, opgebouwde melkzuren in je spieren, enz. afscheiden. Je lichaam wordt als het ware van binnenuit ‘schoongespoeld’. Een 2 tot 3-wekelijks ritueel in een ir cabine kan dus zeker bijdragen aan het ontgiften en zuiveren van je lichaam, en zo aan je algemene gezondheid.

Een weldaad voor pijnlijke spieren en gewrichten

Infraroodstraling dringt diep door, tot bij de spieren en gewrichten en zorgt voor ontspanning. Heb je na het sporten last van spierpijn? Heb je in de koude wintermaanden pijnlijke gewrichten? Of heb je misschien blessure opgelopen? Infrarood golven verzachten de pijn en warmen je lichaam van binnenuit op.

Een verbeterde bloeddoorstroming

Heb je last van koude voeten of handen? Dat is vaak een teken dat je bloeddoorstroming niet optimaal is in deze lichaamsdelen. En een goede bloeddoorstroming is nu net erg belangrijk voor je algemene gezondheid! Je bloed zorgt immers voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Wanneer je regelmatig gebruikt maakt van een ir cabine, wordt de bloeddoorstroming verbeterd.

Kom helemaal tot rust in jouw infraroodcabine

Ook bij stressgerelateerde problemen kan een ir cabine een oplossing bieden. Tijdens een infrarood sessie ben je voor 30-45 minuten als het ware afgesloten van de buitenwereld. Je trekt je terug in de heerlijke, deugddoende warmte en kan ev. enkele meditatie- of ademhalingsoefeningen doen voor extra relaxatie. Een ontspannend muziekje of je favoriete krant of tijdschrift kan eveneens voor extra ontspanning zorgen.

Zuivere luchtwegen met de Triosol zoutverdamper

De Triosol zoutverdamper maakt zoutinhalatie mogelijk in jouw infraroodcabine. Heb je regelmatig last van verkoudheden? Dan is dit iets voor u! Zoutstenen kristalliseren onder invloed van de warmte in de cabine. De piepkleine zoutpartikels lossen op in de lucht. Het inademen ervan heeft een zuiverende en helende werking op de luchtwegen. Denk maar aan het heerlijke gevoel tijdens een wandeling langs de kuststrook…

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen