gervi_logo_zwart_zoomed

Hoe kies je een swimspa?

Met 20 verschillende modellen in ons zwemspa aanbod, vind je bij Gervi ongetwijfeld een swimspa die aan al jouw vereisten tegemoet komt. Maar, als leek op het gebied van zwemspa’s weet je wellicht niet waar je moet beginnen. Deze checklist maakt je wegwijs in ons aanbod zwemspa’s.

Een zwemspa voor iedereen

Voor elk type zwemmer is er een zwemspa. Je kiest voor een zwemspa met 2, 4 of 6 tegenstroom jets naargelang je een recreatieve of competitieve zwemmer bent.

Eén volume zwemspa, twee volume zwemspa of training pool?

De 20 zwemspa modellen in het aanbod van Gervi kan je onderverdelen in 3 categorieën:

  1. de één volume zwemspa’s
  2. de 2 volume zwemspa’s
  3. en de training pools

Een één volume zwemspa heeft één watervolume waarin zich zowel een jacuzzi- als zwemgedeelte bevindt. Een twee volume zwemspa heeft 2 watervolumes. Het jacuzzi- en het zwemgedeelte zijn gescheiden door een tussenwand in de kuip. Op deze manier kan je de temperatuur in het jacuzzigedeelte hoger instellen dan in het zwemgedeelte. Een trainingspool is de derde optie. Een trainingspool heeft enkel een zwemgedeelte. Je hebt de keuze tussen een trainingspool met tegenstroomjets of één waarin u tegen de elastische trekkracht van een zwemstang zwemt.

Hoe uitdagend moet jouw zwemervaring zijn?

Een andere indicator is de manier waarop je de zwemspa wil gebruiken. Ben je rustige zwemmer (enkel schoolslag) of wil je voor een triatlon trainen? Of bevind je je daar ergens tussen in? Voor elk type zwemmer is er een zwemspa. Je kiest voor een zwemspa met 2, 4 of 6 tegenstroom jets naargelang je een recreatieve of competitieve zwemmer bent. De tegenstroomjets zijn altijd instelbaar en richtbaar. Zo kies je op een vermoeiende dag voor een rustige zwemtraining (zachte tegenstroom). Op een andere dag ga je voluit (krachtige tegenstroom). Je kan op deze manier ook intervaltraining toepassen: 5 minuten krachtig crawl zwemmen tegen een intense tegenstroom, 10 minuten rustig schoolslag tegen een zachte tegenstroom, enz.

Opties voor jouw zwemspa

Ben je helemaal overtuigd van één welbepaald zwemspa model? Dan kan je er nog enkele opties aan toevoegen naar wens. Bijvoorbeeld hoekverlichting, geïntegreerd in de buitenbekleding van de zwemspa. Dit zorgt er voor dat jouw zwemspa, ook van de buitenkant, een echte blikvanger wordt op jouw terras of in je tuin. Of een ingebouwd muzieksysteem. Dat laat je genieten van jouw favoriete muziek terwijl je helemaal opgaat in je workout in de zwemspa.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen