gervi_logo_zwart_zoomed

Sauna

In een cabine sauna kan het wel 100 tot 110°C warm worden, waardoor je gaat zweten, wat uitermate heilzaam is voor je lichaam.

Jouw eigen sauna is zo geregeld bij Gervi

Kom eens langs bij Gervi waar je een uitgebreide keuze hebt in sauna’s. Zo heb je de keuze uit saunahuisjes en saunacabines. Een saunahuisje is een soort tuinhuis met daarin een saunacabine en lijkt nog het meest op de authentieke houten Finse sauna. Een saunahuis is geschikt om buiten in de tuin of op terras te gebruiken. Een sauna cabine kan binnenshuis geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld in je badkamer of in je eigen wellness ruimte.
Wat de beste sauna is, hangt in grote mate af van je eigen wensen en budget. In dit artikel vertellen we je meer over de sauna en wat er bij komt kijken als je een sauna wil kopen.

Een sauna kopen, waar moet je op letten?

Een eigen sauna kopen is een droom van velen maar als je de sauna prijzen bekijkt, dan wordt duidelijk dat het een behoorlijke investering kan zijn. Wil je een sauna aankopen, dan is het dus belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Waar moet je op letten als je het aanbod sauna’s te koop bekijkt? Zoek je een sauna te koop, dan zal je merken dat de prijzen sauna wel flink durven variëren. De kostprijs sauna is uiteraard afhankelijk van de grootte en de indeling van de sauna en van het feit of je een saunahuis voor buiten of een indoor saunacabine kopen gaat. Maar ook factoren zoals houtsoort, kachel en isolatie spelen mee in het bepalen van de sauna prijs.

Zo zijn de houtsoort én de nerfdichtheid bijvoorbeeld zeer belangrijke criteria bij de aankoop sauna. Hout met een hoge nerfdichtheid kan de warmte die door de kachel geproduceerd wordt, beter opslaan en langzaam teruggeven in de cabine, zodat de kachel niet continu hoeft te branden. Een hoge nerfdichtheid komt vooral voor bij hout dat de tijd gekregen heeft om langzaam te groeien. Hemlock hout is daarbij het neusje van de zalm. Maar dat zie je dan ook in de prijs sauna terug.

Gervi, de sauna winkel die u kan vertrouwen

Gervi mag zich een pionier noemen op het gebied van wellness in België. Al sinds 1985 kan je in de Gervi winkel sauna en spa’s van de gerenommeerde merken HotSpring Spa en KLAFS vinden. Van in het begin zijn kwaliteit en een aantrekkelijk prijs-kwaliteitverhouding voor ons de norm! De voorbije jaren is het aanbod in onze sauna shop verder uitgebreid met infraroodcabines van Infraworld. Wie graag een koopje doet, is in onze sauna outlet aan het juiste adres. Ook bedrijven kunnen bij ons terecht; Gervi is namelijk ook een groothandel in sauna, infraroodcabine, jacuzzi en fitnessbenodigdheden.

Kortom: zoek je een sauna groothandel of een sauna winkel voor consumenten met een eigen outlet sauna afdeling? Kom eens naar de Gervi sauna winkels in Hasselt, Maasmechelen, Wilsele of Gent!

Collecties

Jouw eigen buitensauna

Hoe fijn is het om, wanneer je dat wil, gewoon door je tuin te kunnen lopen naar jouw privé buiten sauna en daarna op je eigen terras of onder de buitendouche te kunnen afkoelen?! Als een sauna buiten wordt geplaatst, dan is er vooreerst een fundering nodig. Ook is een outdoor sauna meestal uit wat dikker massief hout opgetrokken dan een indoor sauna. Buitensauna’s bestaan bij voorkeur uit balken van minimaal 70mm dikte, al kan je soms ook al een buitensauna te koop vinden met een wanddikte van 40mm. Het spreekt echter voor zich dat hoe dikker de wand is, hoe beter de isolatie is en hoe minder de sauna-oven zal moeten branden om een optimaal saunaklimaat te creëren.

Een sauna in je tuin is een echte eyecatcher. Er bestaat dan ook een grote diversiteit op het vlak van buiten saunas; van de traditionele Finse buitensauna tot een moderne ‘saunabarrel’. Ook wat afmetingen betreft, heb je in outdoor sauna’s een grote keuze. Er zijn diverse standaardmaten, maar sauna’s op maat behoren ook tot de mogelijkheden. Een kleine sauna outdoor is meestal voorzien van een plat dak, terwijl een grote sauna tuin een zadeldak en soms zelfs een extra voorportaal heeft.

Mist je tuin een sauna en wil je graag een buitensauna kopen? Kom eens langs in de Gervi showroom en bespreek de vele opties gerust met één van onze deskundige wellness adviseurs.

De voordelen van een sauna

Je hebt zowel fysiek als mentaal voordeel bij een sauna. Mentaal is er natuurlijk de complete ontspanning die je ten beurt valt dankzij de weldoende warmte. Fysieke sauna voordelen zijn onder meer dat de zweetklieren in werking gezet worden en dat de huidporiën van je lichaam zich door het zweten openen. Door het zweten worden afvalstoffen beter en sneller afgevoerd, wat ook je stofwisseling ten goede komt. Ten gevolge van het zweten, wordt je huid weer afgekoeld.

Omdat tijdens het zweten vocht uit het bloed wordt gehaald, daalt de bloeddruk en worden je bloedvaten getraind. Dit leidt tot soepele(re) aders en een gering(er) risico op aderverkalking. Ook je luchtwegen en slijmvliezen krijgen een training. Daarom kunnen mensen met een astmatische aanleg bijvoorbeeld baat hebben bij een regelmatige saunabeurt. Een ander sauna voordeel tot slot zit in de afwisseling van warmte en koude, waardoor je weerstand verbetert.

Finse sauna kopen

Wie aan een sauna denkt, denkt meestal automatisch aan een Finse sauna. Dat is geen wonder, want in Finland behoort de sauna al ruim 2.000 jaar lang tot de traditie. Naar schatting zijn er in Finland minstens 1,7 miljoen sauna’s op 5 miljoen inwoners! Maar wat is een Finse sauna eigenlijk?

In Finse saunas wordt je lichaam verwarmd door middel van indirecte warmte-omzetting, ook wel ‘convectiewarmte’ genoemd. Dat is anders dan bij een infraroodsauna; hier wordt je lichaam direct verwarmd met behulp van een droge stralingswarmte. Een Finse sauna wordt ook wel eens ‘droge sauna’ genoemd, omwille van de hoge temperatuur en de lage relatieve luchtvochtigheid.

Oorspronkelijk vind je in de Finse sauna een houtkachel; al maken de Finnen nu ook zelf het meest gebruik van een elektrische kachel. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar in hotels en appartementsgebouwen zijn Finse sauna’s met een elektrische kachel de enige manier om een Finse sauna thuis te hebben; gebruik van een houtkachel is er namelijk verboden.

Een speciale vermelding is er voor de Finse kota sauna. Een kota is de authentieke behuizing van de Lappen; aanvankelijk eerst een tent, zoals dat past bij een nomadenvolk, maar daarna opgetrokken in mooi grenenhout. De oorspronkelijke tentvorm van de kota, met de karakteristieke opening in de top is daarbij bewaard gebleven. Wil je een sauna in een Finse kota stijl, dan heb je nog verschillende opties: een kota met alleen een Finse sauna bouwen, of eentje met daarbij nog een rustruimte en/of een aparte grill (‘combikota’).

Zoek je een Finse sauna te koop? Het zal je opvallen dat er grote verschillen zijn in prijzen. Dus wil je een Finse sauna kopen, prijzen vergelijken is dan zeker een aanrader! Wie zo voordelig mogelijk uit wilt zijn, kan kiezen voor een Finse sauna zelfbouw pakket. Ben je niet zo handig of lijkt zo’n Finse sauna bouwpakket jou maar niets? Of wil je gewoon topkwaliteit en –service? Kom dan eens langs bij Gervi! Wij hebben regelmatig een scherp geprijsde Finse sauna aanbieding!

Sauna thuis

Heerlijk kunnen genieten van een eigen sauna in de privacy van je eigen huis; hoe aangenaam is dat?! Het installeren van een sauna indoor heeft wat minder voeten in de aarde vergeleken met een sauna huis in de tuin. Zo is er voor het plaatsen van een binnen sauna geen extra fundering meer nodig, maar kan de thuis sauna direct op de vloer of zelfs op het kale beton in je badkamer of wellness ruimte opgetrokken worden. Omdat de sauna binnen in huis zit, is het bovendien minder noodzakelijk dat de wand uit dikke planken bestaat. Dat wil echter niet zeggen dat indoor saunas minder geïsoleerd mogen of kunnen zijn. Hoe beter de warmte opgewerkt door de kachel in de huis sauna kan blijven, hoe efficiënter de kachel kan werken, zonder volcontinu aan te moeten staan. Bij een elektrische kachel resulteert dit in een aangenamere energierekening.

Ben je op zoek naar een degelijke sauna voor thuis voor een aantrekkelijk prijs? Kom gerust eens langs in één van de showrooms van Gervi en laat je informeren over wat er allemaal bij komt kijken om een sauna in huis te halen.

Privé sauna

Wanneer je maar wil kunnen genieten van de sauna luxe in eigen huis; dat is wat een privé sauna je te bieden heeft. In plaats van naar een wellness resort te moeten rijden, is het natuurlijk veel aangenamer om in jouw sauna privé te kunnen genieten. Je bespaart het entreegeld en je hoeft je niet te bekommeren over openingstijden of de drukte die er op bepaalde tijden heerst. Een sauna prive kunnen gebruiken is het summum van rust en ontspanning.

Wanneer je je hebt voorgenomen een privé sauna in huis te laten plaatsen, is de volgende vraag: waar? Een ideale plaats is de badkamer, omdat je dan niet ver moet lopen om zowel voor als na de sauna te douchen. Biedt jouw badkamer niet genoeg ruimte voor een privé sauna dan is het misschien leuk om op zolder, in de kelder, in de garage of in een vrije slaapkamer een luxe sauna en wellness oord te creëren, met een douche of misschien zelfs met een dompelbad erbij. Tegenwoordig zeker zo populair is het plaatsen van prive sauna’s in de privacy van de eigen tuin. Ideaal voor een exclusieve sauna ervaring!

De keuze in privé saunas is uitzettend uitgebreid. Van sauna’s privé die lijken op een authentieke Finse kota tot luxe saunas en moderne design saunas. Hoeft al dat traditionele hout aan de buitenkant voor jou niet zo? Dan is een design sauna uit roestvast staal en glas misschien wel meer iets voor jou. Maar ook een houten sauna kan qua design helemaal strak en modern opgevat zijn. Klein, groot, vierkant, rechthoekig, aan een zijde afgerond of zelfs helemaal rond… aan originaliteit en keuzemogelijkheden geen gebrek bij saunas design!

Spring eens binnen in een showroom van Gervi. Wij zijn wat betreft een sauna exclusief verdeler van het Duitse kwaliteitsmerk Klafs. Onze infraroodcabines zijn van het merk Infraworld. Wij bieden je tevens een combinatie van beiden: de infrarood sauna. Ook een privé sauna geheel op maat van jouw eigen wensen behoort tot de mogelijkheden!

Sauna op maat: ideaal en exclusief

Voldoen de standaard afmetingen sauna’s niet omdat je slechts beperkt de ruimte hebt of omdat de ruimte waar je jouw sauna wil plaatsen onregelmatig van vorm is? Of heb je speciale wensen of een bepaald beeld in je hoofd omtrent jouw ideale prive sauna? Dan biedt een maatwerk sauna van Gervi de uitkomst. Eén van onze experts komt gratis en vrijblijvend bij jouw thuis om de gewenste sauna afmetingen op te nemen. Op die manier ben je niet meer gebonden aan een standaard afmeting sauna. Wij zorgen ervoor dat de afmetingen sauna correct worden doorgegeven, zodat jouw eigen unieke sauna precies past.

Wanneer we voor een sauna maatwerk leveren, is geen vraag ons te gek. Als verdeler van Klafs kunnen we, zowel wat betreft de afmetingen van de saunacabine als wat betreft het sauna interieur, helemaal op jouw wensen inspelen. Je hebt de volledige vrijheid om uw ideale sauna op maat door ons te laten ontwerpen en je hoeft daarbij geen enkele concessie te doen op het vlak van sauna afmeting of materiaalkeuze.

Kies je eigen sauna inrichting

Niet alleen wat sauna maat betreft, maar ook qua sauna indeling heb je een enorme keuze bij Gervi. Uit hoeveel bankjes zal de inrichting sauna bestaan en hoe wil je deze geplaatst hebben? Waar wil je dat de sauna-oven komt te staan? En hoe wil je dat het interieur van jouw sauna wordt afgewerkt? De Gervi wellness experts helpen je graag bij de indeling van jouw sauna, zodat deze precies overeenkomt met jouw wensen en behoefte.

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen