gervi_logo_zwart_zoomed

Infraroodcabine

Wanneer je het hele jaar rond wilt kunnen genieten van de weldaad van warmte voor je lichaam, zonder afhankelijk te zijn van de zon, is een infraroodcabine zeker het overwegen waard.

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna?

Infraroodcabines zien er eigenlijk net zo uit als sauna’s maar er is wel een groot verschil. Bij sauna’s warmt de omgevingslucht in de cabine op, terwijl in een infraroodcabine de panelen stralen produceren die hun warmte direct afgeven aan je lichaam.

Infraroodcabine of een sauna?

Om de effecten van infraroodstraling te ondervinden, zou je in feite ook zonder een cabine voor de elektrische infraroodstraler kunnen zitten. Het feit dat je in een infraroodcabine zit, maakt echter dat de warmte effectiever verspreid wordt en dat je ook nog eens kan genieten van een aangename omgevingstemperatuur, die stijgt naar zo’n 40° tot 60°C. Dit is evenwel lager dan wat in een ‘normale’ sauna gebruikelijk is. Een infraroodcabine is hierdoor ook geschikt voor mensen die het wat benauwd krijgen in een gewone sauna. Veel ouderen en kinderen zullen het aangenamer vinden om in een infraroodcabine te vertoeven dan in een sauna.

Nog een voordeel: infraroodcabines zijn makkelijk te plaatsen. Eigenlijk kunnen infraroodcabines in iedere ruimte geplaatst worden, zolang er maar een stopcontact is. Bovendien kan je bij Gervi ook infraroodcabines op maat laten maken. Dus heb je ergens nog een ongebruikte kamer of een vrij hoekje, dan kan ook je binnenkort genieten van de voordelen van een infraroodcabine!

Voordelen van infraroodcabines

Infraroodcabines maken gebruik van infraroodstralen, die een weldadige werking hebben op je volledige lichaam. Waarschijnlijk herinner je je nog de ‘rode lamp’ van vroeger, die wonderen deed voor verkrampte schouders of een stijve nek. De infraroodcabine werkt net zoals die lamp van vroeger, maar is stukken comfortabeler, effectiever en groter, zodat je hele lichaam er baat bij heeft.

Net zoals in een sauna, kan je in een infraroodcabine genieten van alle fysieke en mentale voordelen van warmte. Je kan er heerlijk in ontspannen, ontstressen en door het zweten wordt je stofwisseling bevorderd, reinigt je lichaam als het ware zichzelf en wordt je bloedsomloop en bloeddruk gestimuleerd. Maar infraroodcabines hebben daarnaast nog het voordeel dat het gaat om infraroodstralen, die –in alle veiligheid- veel dieper in je huid doordringen dan wat de omgevingswarmte in de sauna kan bewerkstelligen. Hierdoor zijn de fysieke en gezondheidseffecten groter. Mensen die lijden aan reuma, artritis, artrose en fibromyalgie kunnen bijvoorbeeld heel veel baat hebben bij regelmatige blootstelling aan infraroodstralen.

Er zijn verschillende infraroodstralen: korte- , midden- en langegolf. Bij Gervi kan je zogeheten full spectrum infraroodcabines kopen, die het volledige ABC-spectrum van infraroodlicht dekken. Doorgaans gaat het dan om een combinatie van (maximaal) 20% IR-A (kortegolf), 60% IR-B (middengolf) en 20% IR-C (langegolf).

Infrarood sauna, best of both worlds

Weet je niet of je nu voor een infraroodcabine of een sauna moet kiezen? Dan is een infrarood sauna misschien wel iets voor jou! Infrarood sauna’s zijn geen synoniem voor infraroodcabines. Je vraagt je nu wellicht luidop af: “Wat is een infrarood sauna dan wel?”. Een infraroodsauna is de combinatie van infrarood met sauna. Omdat in een dergelijke sauna infrarood stralen gebruikt worden, is de infrarood sauna ook ideaal te gebruiken bij spier- en gewrichtspijnen.

Je gebruikt de infrarood sauna zoals de infraroodcabine. Infraroodsauna’s warmen je eerst op met de saunakachel, totdat de omgevingstemperatuur zo’n 40° tot 50°C is. Vervolgens kan je op de saunabank voor de infraroodstraler plaatsnemen, zodat de stralen hun werk kunnen doen. Om op energiekosten te besparen, kan je de infraroodstralers eerst laten werken tot de temperatuur in je infraroodsauna opgelopen is tot zo’n 60°C en vervolgens de stralers uitzetten en de kachel aanzetten om de temperatuur in de sauna infra rood op peil te houden zodat je nog een tijdlang van de warmte kan genieten en kan ontspannen zoals in een klassieke sauna. Indien je dat wenst, kan je ook apart van de sauna of van de infraroodstralen genieten.
Het grote voordeel van infraroodsauna’s is dat je dus niet meer moet kiezen. Je hebt zowel een infraroodcabine als een sauna in huis en nog wel 2-in-1, dus je komt met een beperkte ruimte toe! Heb je binnenshuis geen ruimte meer over? Wat dacht je dan van een infrarood buitensauna? Hoe heerlijk is het om na de ontspanning in je infrarood sauna buiten te kunnen lopen en te kunnen afkoelen op je eigen terras of onder een buitendouche?
Zowel de infrarood als de saunakachel zijn meestal aan te sluiten op een normaal stopcontact, dus als je tuin over elektriciteit beschikt, dan kan je buitensauna infrarood zeer binnenkort al een feit zijn!

Interesse om binnenkort van je eigen privé infrarood sauna te genieten? Kom eens langs bij Gervi. Onze wellness experts zullen je met veel plezier antwoord geven op je vraag “Wat is infrarood sauna” en je professioneel adviseren of infra rood saunas iets voor je zijn. In onze showrooms zie je verschillende types IR saunas van het gerenommeerde merk KLAFS staan en je kan op afspraak zelfs een infrarood sauna cabine gratis en vrijblijvend komen uitproberen.

Infrarood sauna kopen bij Gervi

Wil je een infraroodsauna kopen, dan heb je zeker al gemerkt dat er zeer verschillende infrarood sauna prijzen de ronde doen. De prijzen infrarood sauna variëren naargelang het type en de uitvoering. Je kan van KLAFS bijvoorbeeld een complete infraroodsauna te koop vinden maar je kan bijvoorbeeld ook losse volspectrum stralers in je huidige KLAFS sauna laten plaatsen.
Zoek je een infrarood sauna te koop dan kan je bij Gervi terecht. Je vindt bij ons niet alleen een uitgebreid aanbod maar je kan bij ons ook aan van een realistische en eerlijke infrarood sauna prijs. Onze dienst Verkoop Infrarood Sauna mag zich expert noemen in infraroodsauna’s; voor ons gaat het niet alleen om de verkoop maar vooral om het geven van advies, zodat je precies die sauna infrarood kopen gaat, die het beste bij jouw wensen en situatie past. Bovendien kan je de te koop infrarood sauna ook altijd eens gratis en vrijblijvend op afspraak en in alle privacy komen uitproberen!

Infraroodcabine kopen: enkele tips

Je zoekt een infraroodcabine te koop? Look no further! Bij Gervi.be kan je een infrarood cabine kopen van gerenommeerde merken als Infraworld en Health Company.

Wil je Infraworld infraroodcabines kopen, dan heb je een uitgebreide keuze. Je vindt hier kleine en grote cabines, zowel standaard als design. Topper in de verkoop infraroodcabines van Infraworld is de Triosol cabine, waarin je kan genieten van de helende A-, B- en C-infraroodstraling én de zuiverende werking van de zoutverdamper op je luchtwegen en huid.

Daarnaast kan je bij ons ook infrarood cabines kopen van het merk Health Company, gespecialiseerd in de verkoop infraroodcabine met lange C-golf. Hier vind je ook weer een basic en een exclusieve lijn. Kortom: wat ook je wens of budget is, je vindt bij Gervi altijd eentje voor de juiste infrarood cabine prijs.

Wat bepaalt de infraroodcabine prijzen?

Wanneer je op zoek bent naar een infrarood cabine te koop, dan heb je zelf al gemerkt dat de prijzen danig kunnen verschillen. Je vindt infraroodcabines te koop in alle mogelijke prijsklassen. De infraroodcabine prijs is onder meer afhankelijk van de functionaliteiten die je wenst. Wil je jouw IR cabine voor (medische) pijnbestrijding kunnen gebruiken, dan zijn de IR-A stralen noodzakelijk. Wens je vooral van de weldaad van de ontspannende warmte op je lichaam te genieten, dan kan een cabine met vlaktepanelen (lange IR-C stralen) al volstaan. Wil je beiden, dan zal een cabine met full spectrum infraroodstralers voor jou ideaal zijn. De prijs infraroodcabine full spectrum zal uiteraard wel hoger zijn dan voor een ‘gewone’ cabine met vlaktepanelen. Ook het gewenste gebruik infraroodcabine zal de prijs bepalen: koop je een cabine voor intensief gebruik, dan is het belangrijk dat je kiest voor een hoogwaardige afwerking en kwalitatieve materialen.

Zie je door de verschillende infraroodcabines prijzen niet meer welke cabine precies bij jouw wensen past? De wellness experts van Gervi geven je graag meer uitleg en advies! Bovendien kan je bij ons op afspraak ook in alle privacy gratis en vrijblijvend een te koop infraroodcabine uit komen proberen.

Tips voor een optimaal infraroodcabine gebruik

Bij Gervi gaat een infraroodsauna verkoop altijd gepaard met deskundig advies vooraf én tips voor een optimaal gebruik infrarood sauna of infraroodcabine bij je thuis. Weet je al hoe je een infrarood sauna moet gebruiken? Het is namelijk zo dat je je niet onbeperkt mag blootstellen aan de kortegolf IR-A stralen. Het zijn deze stralen die het diepst in je lichaam doorwerken en daardoor de grootste medische voordelen opleveren.
Daarom is het infrarood sauna gebruik bij IR-A stralen beperkt tot 10 tot 15 minuten per dag. Dit wil niet zeggen dat je slechts 10 tot 15 minuten in je cabine mag zitten. Je mag wel langer in je cabine blijven genieten van de warmte, maar dan enkel van de milde langegolf IR-C straling, afkomstig van de vlaktepanelen. Hoe vaak infrarood sauna gebruiken? Voor een optimaal resultaat, zowel fysiek als mentaal, kan je best iedere dag je infrarood sauna gebruiken. En dat is hoegenaamd geen straf!

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen