gervi_logo_zwart_zoomed

Sanarium: sauna en stoombad in één

In elke saunacabine kan je natuurlijk de temperatuur instellen. Maar wat als je, naast de temperatuur, nog een tweede variabele kon instellen? Het Sanarium van KLAFS geeft je deze opportuniteit.

Sanarium van KLAFS

Je reist elk jaar naar een nieuwe vakantiebestemming. Je bereidt elke dag een ander lekker gerechtje. Je kijkt regelmatig naar een nieuwe film, tv-programma of theaterstuk. Je houdt van variatie en afwisseling.

Waarom moet jouw saunaritueel dan altijd hetzelfde zijn? In elke saunacabine kan je natuurlijk de temperatuur instellen. Maar wat als u, naast de temperatuur, nog een tweede variabele kon instellen? Het Sanarium van KLAFS geeft je deze opportuniteit.

Regel niet alleen de temperatuur in je sauna

In het Sanarium kan je niet enkel de temperatuur van de sauna instellen. Neen, de relatieve luchtvochtigheid in de cabine is ook een factor die je zelf kan bepalen. Op deze manier opent een volledig spectrum van sauna- en warmtebelevenissen zich voor u.

Voorgeprogrammeerde saunaprogramma’s

Natuurlijk maakt KLAFS het je gemakkelijk. Je kan via het bedieningspaneel kiezen voor een aantal vooraf ingestelde warmte- en sauna-belevenissen.

Traditionele Finse sauna

Dit is met voorsprong de meest populaire warmte-belevenis. Bij dit saunaritueel wordt de cabine opgewarmd tot een hoge temperatuur van 70-100°C. De relatieve luchtvochtigheid is dan aan de lage kant, rond de 3%. Deze warmte-ervaring wordt daarom ook wel vergeleken met een woestijnklimaat. In een authentieke Finse sauna of droge sauna is het dus heet en droog.

Je transpireert hevig en snakt na 10-15 minuten naar een ijskoude douche. Een Finse sauna is dan ook een echte training voor je hart, bloedvaten en uithoudingsvermogen. Dit is de saunavorm die het meest geapprecieerd wordt door getrainde saunaliefhebbers, topsporters, enz.

Bad met warme lucht

Een warme-lucht-bad heeft zowel een zachte temperatuur (45-60°C) als een milde relatieve luchtvochtigheid (10-20%). Een 40-tal minuutjes op een warme zandbank op het strand is vergelijkbaar met deze saunasessie. Gezien de temperatuur lager is, kan je probleemloos je saunasessie verlengen. Dit warme-lucht-bad is ideaal op dagen dat je het wat rustiger wilt aanpakken. Het is ook ideaal wanneer je op zoek bent naar rust en stressverlichting en geen te zware belasting wilt leggen op je bloedsomloop en hart.

Tropenbad

In een tropenbad waan je je letterlijk “in de tropen”. Zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid zijn aan de hoge kant. Het is er niet zo heet als in een Finse sauna, maar een tropenbad kan zeker zo belastend aanvoelen voor je lichaam als een traditionele sauna. Dit komt door de hogere luchtvochtigheid. Het tropenbad is dus ook een excellente training voor je hart en bloedsomloop. De vochtige lucht is daarnaast een weldaad voor je luchtwegen en huid.

Soft-stoombad

Een soft-stoombad is de dichtst mogelijke benadering van een echt stoombad in je saunacabine. De relatieve luchtvochtigheid is 55%: een zalige ontspanning voor lichaam en geest.

Aromabad

In een aromabad zijn de condities optimaal om het door jou gekozen aroma, in de vorm van een etherische olie, volledig tot zijn recht te laten komen.

Bestel je favoriete aroma’s in onze wellness webshop.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen