gervi_logo_zwart_zoomed

Sauna en stoombad in één

Sauna en stoombad hebben allebei weldadige effecten voor je lichaam en geest.

Sauna en stoombad in één

Voor sommigen kan de traditionele sauna te warm en te droog zijn. Zij zullen het aangenamer vinden in een stoombad, waar de temperatuur wat lager is en er een hoge luchtvochtigheid heerst. Hou je van de sauna, terwijl je partner eerder een liefhebber van het stoombad is? Hou je ervan om af te wisselen? Heb je in jouw woning niet de ruimte om zowel een sauna als een stoombad te plaatsen? Klafs heeft de oplossing: een stoombad sauna combinatie!

Klafs sanarium: sauna stoombad

De droge hete lucht in de klassieke Finse sauna is niet altijd even makkelijk te verdragen. De ene dag kan je er al beter tegen dan de andere. Daarnaast heeft iedereen weer andere voorkeuren. Het sanarium van Klafs bied je de variatie die je en je gezinsleden wensen.

In het sanarium is zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in te stellen. Met een sanarium haal je in feite 5 verschillende sauna’s in huis. Naast de klassieke sauna, krijg je ook nog een warmeluchtbad, een tropenbad, een aromabad en een stoombad! Kortom: een echte all-in-one sauna stoomcabine! Je selecteert simpelweg de badvorm die je wenst en het sanarium regelt de rest!

Heb je al een sauna van Klafs? Dan kan je het sanarium laten integreren in de sauna-oven van je huidige sauna. Het sanarium kan je ook in een sauna met houten interieur laten installeren. In tegenstelling tot het klassieke Turkse stoombad, is het sanarium-stoombad namelijk eerder een ‘soft stoombad’. De luchtvochtigheid loopt niet zo hoog op als in de traditionele hammam, waardoor het niet nadelig is voor de houten binnenbekleding van je sauna.

Op en top genieten van wellness in een stoomcabine sauna van Klafs

Met de Klafs’ innovatieve stoomcabine met sauna haalt je echt een bijzondere wellnesservaring in je eigen huis. Je hebt niet alleen de keuze tussen een Finse sauna, met een temperatuur tussen 60° en 100°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%, en een softstoombad, maar ook nog uit 3 andere badvormen.

Zo is een tropenbad, met een temperatuur tussen 48° en 75°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 20% en 50% ideaal wanneer je jouw lichaam niet te zwaar wilt belasten tijdens de saunasessie. Heerlijk ontspannen kan je in het warmeluchtbad, met een temperatuur tussen 45° en 60°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%. Met behulp van de speciale aromakelk, transformeer je jouw sanarium tenslotte tot een aromabad, met een temperatuur tussen 40° en 45°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 45%. Bij Gervi kan je uit verschillende etherische oliën kiezen, om volop te genieten van aromatherapie. Dankzij de luidspreker, die in de vochtigheidssensor ingebouwd zit, kan u, als je dat wenst, tijdens je wellness sessie ook genieten van ontspannende muziek.

Voordelen van een sauna stoomcabine

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van je stoombad sauna, zal je daar lichamelijk zeker de voordelen van merken. Onderzoek heeft aangetoond dat de aangename warmte en het klimaat in het sanarium bloeddrukverlagend werken en dat te hoge cholesterolgehaltes verlagen. Terwijl je geniet van jouw sanarium, geeft je jouw lichaam een goede cardiovasculaire training. Het werkt ook positief in op je immuunstelsel en je huid krijgt, door het zweten en de verbeterde stofwisseling, als het ware een speciale schoonheidsbehandeling.

Benieuwd of zo’n sauna en stoombad in één iets voor jou is? Bezoek onze showroom in Hasselt, Maasmechelen, Gent of Wilsele en laat je deskundig voorlichten door één van onze wellness experts.

Video afspelen

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen