gervi_logo_zwart_zoomed

Zwembad of zwemspa

Je droomt van “water” in jouw tuin… Maar hoe deze waterbeleving er precies moet uitzien, daar ben je nog niet helemaal uit. Gervi zet de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Wat is het verschil tussen een zwemspa en een zwembad?

Een zwemspa is een grote “spa” uitgerust met tegenstroomjets waartegen je zwemt. Een zwemspa arriveert kant-en-klaar bij je thuis, inclusief alle onderdelen zoals een kuip, jets, filters, een verwarmingselement en isolatie. Een zwembad daarentegen is een voor jou op maat gemaakt bad, dat ter plaatse gebouwd wordt. Een zwembad is doorgaans groter dan een zwemspa. Je kan er baantjes in zwemmen.

Snelle installatie zonder veel voorbereiding

De installatie van een zwemspa is meestal eenvoudiger en sneller dan een zwembad. Je kan de zwemspa inbouwen, maar dit is geen vereiste. De zwemspa arriveert kant-en-klaar bij jouw thuis en wordt met behulp van een kraan geplaatst op de voorziene ruimte. Hij wordt gevuld met water en binnen de 48u kan je jouw eerste zwemtraining starten. Aan de installatie van een zwembad gaan grond- en graafwerken vooraf. De bouw van een zwembad neemt enkele weken tot maanden in beslag.

Kleinere oppervlakte vereist voor een zwemspa

Gezien een zwemspa is uitgerust met tegenstroom jets, waartegen je zwemt, heb je niet de oppervlakte nodig die vereist is voor een zwembad waarin je baantjes wilt zwemmen. Zo kan een zwemspa een perfect alternatief bieden voor een zwembad in kleine stadstuinen, binnentuinen, enz.

Effectieve zwemtraining voor alle leeftijden en trainingsniveaus

Naar gebruik biedt een zwemspa je meer variatie dan een zwembad. De tegenstroomjets zijn altijd instelbaar en richtbaar. Zo kan je jouw zwemtraining dagelijks aanpassen. Bovendien, reken maar eens uit hoeveel baantjes je moet zwemmen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden als met 15 minuten krachtig crawl zwemmen tegen de tegenstroom jet. 

Zomer- en wintergebruik tegen een minimale energiekost

Door het kleinere watervolume van een swimspa, kan je, tegen een minimale energiekost, winter en zomer, buiten zwemmen.

Eenvoudige integratie van een jacuzzi

Na een sportieve zwemsessie, laat je graag jouw spieren masseren in het warme water van een jacuzzi? Dan kiest u simpelweg voor een zwemspa met jacuzzigedeelte zoals de Poseidon zwemspa uit het aanbod van Riptide. In een swimspa kan je heel eenvoudig een jacuzzi integreren indien je dit wenst.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen