gervi_logo_zwart_zoomed

Stoombad

Geniet van alle voordelen van een Turks stoombad in je eigen woning. In een stoomcabine loopt de temperatuur op tot zo’n 40° à 60°C met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%.

Stoombad

Het weldadige effect van stoombaden op lichaam en geest, was al in de Oudheid bekend. Denk maar aan het ‘sudatorium’ (zweetruimte) bij de Romeinen of het ‘laconium’ bij de Spartanen. In het Turks Ottomaanse rijk maakte een stoom bad vast onderdeel uit van de hammam. Vandaar dat wij een stoombad nu ook wel ‘Turks stoombad’ of ‘hammam’ noemen.

Thermen en hammams hadden altijd ook een belangrijke sociale functie: ze waren echte ontmoetingsplaatsen. Ook nu nog zijn de Turkse stoombaden in een sauna- en wellnessresort uitermate populair, al vinden we het vandaag de dag eigenlijk nog fijner om in alle privacy van een stoombad te kunnen genieten. Welnu, dat kan! Je kan in het comfort van je eigen huis je eigen prive stoombad laten installeren! 

Geniet van een stoombad ervaring in een stoomcabine

Geniet van alle voordelen van een Turks stoombad in je eigen woning. In een stoomcabine loopt de temperatuur op tot zo’n 40° à 60°C met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Van zodra je hierin zo’n 10 tot 20 minuutjes verblijft, gaat je zweten en gaan je poriën open staan, zodat alle vuil door het zweten naar buiten gedreven wordt. Je huid reinigt als het ware zichzelf en wordt zacht en soepel. Door de warmte worden ook je stofwisseling en doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige stoom in de stoom cabine is bijzonder goed voor je luchtwegen en kan verzachtend werken bij een verkoudheid of sinusitis. Je kan voor een complete wellness ervaring ook bijvoorbeeld eucalyptusolie aan de stoom toevoegen; héérlijk! 

In vergelijking met een sauna, is de temperatuur in de Turkse stoomcabine lager en is de lucht niet droog maar vochtig. Dit maakt dat je in stoomcabines langer zal kunnen blijven zitten, dan in een sauna. Nóg langer genieten van het gevoel van optimale rust en ontspanning van je lichaam en geest.

Wil je een stoomcabine kopen, dan heb je een uitgebreide keuze. Naast de traditionele stoom cabines kan je bijvoorbeeld ook nog kiezen voor een combinatie stoomcabine met bad of een stoomdouche. Ideaal wanneer je in je woning of badkamer geen extra ruimte heeft voor het installeren van een aparte stoomcabine.

Stoombad kopen? Bij Gervi natuurlijk!

Om privé te kunnen genieten van de weldaad van een Turks stoombad kopen steeds meer mensen een stoomcabine. Stoomcabines zijn zo ontworpen dat ze perfect passen in een modern interieur.

Als je een stoombad te koop zoekt en prijzen vergelijkt op internet, zie je direct dat de stoombad prijs erg varieert. Belangrijk aspect bij je keuze is de stoomgenerator; die zorgt namelijk voor de hoeveelheid en dichtheid van de stoom. Voor een optimale wellness ervaring, zie je geen hand meer voor je ogen. Maar daarvoor is een hoogwaardige en goed werkende stoomgenerator nodig. Bij Gervi kiezen we voor de stoomcabines van KLAFS, bekend om hun uitstekende stoomgeneratoren, die de cabine in een mum van tijd vullen met een dicht pak warme stoom.

De stoombad prijs is ook afhankelijk van de afwerking van de cabine. Er zijn standaardcabines in acryl, maar je kan bij Gervi ook een stoomcabine op maat laten bouwen en afwerken met steen of mozaïek. In de personalisatie van jouw cabine kan je overigens ver gaan: aromatherapie, fonkelende sterrenhemel, verwarmde vloeren en ligbankjes… voor je persoonlijke welzijn is geen wens ons teveel! Topmodel in ons aanbod is het ‘stoombad by Matteo Thun’, een strak vormgegeven cabine gemaakt van wit marmer en glas, die een perfecte combinatie is van een sauna en een stoombad. Heb je thuis al een sauna? KLAFS bied je met haar Sanarium overigens ook de mogelijkheid om in jouw sauna een semi-stoombad te creëren.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen