gervi_logo_zwart_zoomed

Saunaweetjes van een expert

Als wellness specialist heeft Gervi meer dan 30 jaar ervaring in het uittekenen, bouwen en installeren van kwaliteitsvolle KLAFS sauna’s. Door al deze jaren ervaring heeft ons team een enorme expertise en vakkennis in het domein van sauna’s opgebouwd. Gervi deelt graag enkele insider sauna weetjes met jou die enkel een echte expert kent…

Abachi saunabanken

Voor de binnenbekleding van jouw saunacabine kan je kiezen uit verschillende houtsoorten en afwerkingen: Noorse den, Hemlock profiellatten, Hemlock fineerpanelen, enz. Maar, wist je dat de saunabanken altijd uit een andere, specifiek daarvoor bestemde houtsoort zijn gemaakt? Dit is het Abachi hout. Abachi hout leent zich extra goed voor het gebruik als sauna ligbank. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Noorse den, is het een houtsoort die nauwelijks opwarmt in hoge temperaturen. Zo kan je je nooit verbranden als je je neervlijt op de ligbank in je sauna. Gebruik niet zomaar om het even welke houtsoort voor de fabricatie van saunabanken! 

Glazen sauna

Een sauna met enkel ligbanken, een oven, en voor de rest volledig opgetrokken uit glas… Het spreekt tot ieders verbeelding. Maar is deze droom van elke (binnenhuis)architect of particulier ook uitvoerbaar? Het antwoord is neen. Natuurlijk kan je een sauna bouwen waarvan de wanden rond om rond uit glas bestaan, maar het saunaklimaat zal allesbehalve aangenaam aanvoelen. Om een aangenaam, authentiek saunaklimaat te creëren is de aanwezigheid van hout vereist. De houten wanden zorgen ervoor dat de warmte, opgewekt door de oven, zich vertaalt in een fijn aanvoelende omgevingstemperatuur in de saunacabine.

Natuurlijk kan je de volledige voorzijde van de sauna uit glas optrekken zodat je naar buiten kan kijken en kan genieten van het uitzicht. Maar een 100% glazen sauna… visueel aantrekkelijk, maar praktisch absoluut af te raden.

Ventilatie in de sauna

Bij het uittekenen en bouwen van een privé of professionele sauna is het voorzien van een optimale zuurstoftoevoer in de cabine noodzakelijk. Plaats nooit een sauna in een afgesloten ruimte zonder venster of aangepaste ventilatie. Bij een tekort aan verse zuurstof in de saunacabine, zul je je al na enkele minuten onwel beginnen te voelen en zal je het saunaritueel als zeer onaangenaam ervaren. Wil je de sauna installeren in een ruimte zonder raam? Voorzie dan een ventilatiedoorgang naar buiten met een diameter van +/- 15cm. Enkel op deze manier is de toevoer van frisse zuurstof gegarandeerd.

Sauna met infrarood

Je houdt van de hoge temperaturen en het eerder afmattend karakter van een sauna? Je partner houdt eerder van de geneeskrachtige werking van infraroodstraling op spieren en gewrichten? In dat geval is het niet noodzakelijk dat je twee aparte cabines installeert. Wil je zowel van sauna als van infrarood genieten? Vertrek dan altijd van een saunacabine. In deze sauna kunnen dan één of meerdere infraroodstralers worden ingebouwd. Opgelet: een originele infraroodcabine kan nooit gebruikt worden als volwaardige sauna.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen