gervi_logo_zwart_zoomed

6 BBQ weetjes...

…die alleen echte chefs kennen

1. BBQ’en of grillen?

Ben je nu aan het BBQ’en of aan het grillen? Ja, er is wel degelijk een verschil! BBQ’en en grillen zijn niet simpel synoniemen. Je bent aan het BBQ’en als je jouw maaltijd bereidt met de bovenkant van uw BBQ gesloten. Op die manier wordt de lucht in het toestel verhit en gaart de bereiding. BBQ’en doe je op eerder lage temperaturen en doe je bijgevolg ook trager. Het duurt wat langer eer je bereiding klaar is. Je bent aan het grillen als je kookt met het toestel open. Door de hoge temperaturen (tot 220°C) van de bakplaat ga je het vlees op enkele minuten dichtschroeien. Grillen is dus heel wat sneller dan BBQ’en.

TIP: Ga je grillen? Gebruik dan arachide- of grill-olie op je grillplaat. Veel mensen gebruiken olijfolie, maar dit is niet ideaal. Wanneer je olijfolie verhit tot zeer hoge temperaturen, is het aroma en de smaak niet meer lekker. Arachideolie of grill-olie kunnen hier wel perfect voor gebruikt worden. Olijfolie kan je natuurlijk nog steeds gebruiken om je bereiding nadien af te werken.

2. Hoe steek ik best een houtskool BBQ aan?

Houtskool is niets meer dan verkoold hout. Wanneer brandende houtskool in aanraking komt met lucht, is er een snel warmteverlies. Daarom wordt geadviseerd om uw houtskool BBQ aan te steken met daarvoor bedoelde aanmaakblokjes. Dit zijn bijvoorbeeld briketten uit kokos of maïs. Met behulp van de firestarter van Boretti vergemakkelijkt het aansteken van je houtskool-BBQ nog meer…

3. Waar plaats ik mijn gasfles tijdens het koken op een gasBBQ?

Staat je gasBBQ gewoon op je terras? Dan kan je natuurlijk de gasfles in het voorziene compartiment plaatsen. Ben je echter aan het koken? Haal dan de glasfles uit de BBQ en plaats deze ernaast. Moest je een vlam zien verschijnen, dan kan je meteen de glasfles dichtdraaien. Haal er zeker geen water bij, dit vergroot de vlam!

4. Hoe stockeer ik best mijn BBQ na gebruik?

Bescherm zowel je BBQ, als je glasfles met een passende afdekhoes. Zo voorkom je dat er stof en ander vuil op de BBQ terecht komt. Best plaats je de BBQ onder een afdekking of terrasoverkapping. Moest jouw BBQ, inclusief hoes, toch in een fikse regenbui zijn terechtgekomen, verwijder dan de hoezen! Roest en slijtage ontstaan net door een natte, waterdichte hoes op de BBQ te laten rusten. Als je de BBQ laat “ademen”, voorkom je roest. Plaats de hoezen terug als deze voldoende gedroogd zijn.

5. Hoe onderhoud ik een BBQ?

De meeste BBQ onderdelen van Boretti kan je simpelweg in de afwasmachine steken. De gietijzeren bakroosters van Boretti plaats je echter best niet in een afwasmachine. Hoe kan je dit BBQ onderdeel dan reinigen? Warm de gietijzeren rooster op en borstel het zichtbare vuil weg. Hiervoor schaf je best een tweede borsteltje aan, naast de insmeerborstel om vlees en vis in te oliën. Vervolgens kan je met een citroen de rooster bevochtigen. Citroen werkt uiterst ontsmettend! Tenslotte mag je de propere bakrooster met arachideolie terug invetten. Hij is dan gebruiksklaar voor een volgende BBQ!

6. Hoe beoordeel ik de kwaliteit van een BBQ?

Een BBQ uit dubbelwandig plaatstaal, zoals de Boretti BBQ’s, is vrij zwaar. Om de stevigheid van de scharnieren na te gaan, kan je steeds de “vingertest” doen: sluit de BBQ en houd enkele vingers ertussen aan 1 kant. Weegt het BBQ deksel door aan de andere kant? Dan wijst dit op slechte scharnieren en minder stevigheid. Weegt het deksel helemaal niet door en blijft het perfect evenwijdig met de onderzijde? Dan weet je dat de scharnieren stevig zijn en je BBQ lang zal meegaan. Bakroosters uit gietijzer zijn zwaarder dan bijvoorbeeld roosters uit het goedkopere email. Email, hoewel 100% roestvrij, trekt zich echter vaak krom onder hoge temperaturen. Vandaar beveelt Gervi de gietijzeren bakroosters van Boretti aan.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen