gervi_logo_zwart_zoomed

Hot tub

Ideaal voor wie in alle rust wilt genieten van de deugddoende warmte van het water en de onmetelijke stilte van de natuur in de omgeving.

Hot tub

Voor wie zich afvraagt ‘Wat is een hottub?’: een hottub is letterlijk vertaald een warmwaterbad. Een hot tub wordt ook wel eens spa, jacuzzi of whirlpool genoemd, maar hottubs zijn eigenlijk heel wat anders. In een hot tub kan je je ontspannen door te genieten van het warme water, zonder dat hydrojets zorgen voor bubbels en massagestralen. Ideaal voor wie in alle rust wil genieten van de deugddoende warmte van het water en de onmetelijke stilte van de natuur in de omgeving.

The original: een houten hot tub houtgestookt

Een houten hottub is de originele hot tub. Het is een ronde ton van hout, gevuld met water, dat wordt warmgestookt door middel van een houtkachel. Een originele houten hot tub is meestal gemaakt van western rood cederhout, wat een levensduur van ongeveer 30 jaar heeft. Ook larikshout is geschikt hot tub hout, al heeft dit een minder lange levensduur (ongeveer 15 jaar). Wat beide houtsoorten tot geschikt hottub hout maakt, is dat ze de warmte van het water goed vasthouden. Zo kan je zo lang mogelijk plezier hebben van het warme water, zonder dat de hot tub kachel overuren moet draaien. Bijkomend voordeel is de heerlijke, natuurlijke houtgeur die wordt verspreid.

Zoals reeds gemeld, wordt het water in een hottub houtgestookt op temperatuur gebracht. Geen kosten voor elektriciteit bij zo’n houtgestookte hottub! Een houtkachel heeft om en nabij 2 uur nodig om het water in uw hot tub tot een aangename 37° Celcius te brengen. Dat de hottubs houtgestookt worden draagt bij aan hun natuurlijke en duurzame karakter.

Zelf hottub maken

Op het internet zie je regelmatig filmpjes voorbijkomen van handige harry’s die zelf een hottub maken. In plaats van hot tubs kopen, kan een handige doe-het-zelver zelf hottub bouwen ‘from scratch’ met bouwmaterialen die in de meeste doe-het-zelf-zaken te vinden zijn. Ook mogelijk: een hot tub zelf bouwen uit een oud wijnvat bijvoorbeeld en dan apart een echte hottub kachel kopen in de winkel! Maar er is ook een hottub bouwpakket met alle benodigdheden en een complete beschrijving op de markt verkrijgbaar. Je kan zelfs een eigen hottub kachel maken! Bij jeugdverenigingen zie je wel eens dat ze een houtgestookte hottub zelf maken en dan een vuurtje stoken in een petroleumvat. Zelf een hot tub bouwen is natuurlijk een super-de-luxe survivalvaardigheid, die het leven op kamp flink aangenamer kan maken.

Bij een hottub zelf maken gaat het meestal om een tijdelijk iets. Wil je jouw zelfgemaakte hottub lange tijd gevuld in uw tuin laten staan om meermaals te gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je de kwaliteit van het water goed in de gaten houdt. Normaal gezien zou je bij ieder gebruik het water moeten verversen. Wil je dat niet, dan kan je met behulp van chloorgranulaat de waterkwaliteit geschikt houden. Ook is het aangewezen om dan een filtersysteem voor uw hottub te maken. 

Hottub kopen

Wanneer je een hottub te koop zoekt, zal je merken dat je heel wat keuze hebt. Google maar eens op ‘hot tub’ online en je krijgt meteen een hele reeks aan zoekresultaten. Er is een hot tub te koop voor 2 personen maar je kan ook hot tubs kopen, die geschikt zijn om er met het hele gezin tegelijk van te genieten.
 
Een voornaam criterium wanneer je een echte houten hottub wil kopen, is de houtsoort die gebruikt is. Dit is een belangrijke keuze omdat het type hout grote consequenties heeft voor de levensduur van jouw hot tub. Een goedkope hottub zal bijvoorbeeld bijna nooit van hoogwaardig western red ceder gemaakt zijn. Wil je een goedkope hot tub kopen, check dan goed welke houtsoort gebruikt is en hoe de hottub is afgewerkt. Als een hottub goedkoop gemaakt is, dan wil er wel eens wat misgaan met de houten planken of met de stalen ringen, die je warmwaterton bijeenhouden. Wees dus altijd alert en laat je plan ‘een goedkope hottub kopen’ niet letterlijk in het water vallen. 
Tegenwoordig kan je ook een kunststof hottub kopen, die meestal aan de buitenkant voorzien is van houten panelen, zodat het op het eerste gezicht lijkt op een oorspronkelijke houten hottub. In de kunststof wand kunnen waterjets geïntegreerd worden, zodat je in feite een jacuzzi met hot tub-uiterlijk heeft. Het is dan wel geen traditioneel houtgestookte hottub meer, maar je hoeft bij deze elektrische variant geen uren te wachten tot het water is opgewarmd en je hebt het bijkomende voordeel van een moderne massagespa.
 

Een ander type van de hottub in kunststof is de opblaasbare hot tub. Het kan dan gaan om een opblaasbad als alternatief voor wie in de badkamer geen echt bad heeft staan. Of om een opblaasbaar bubbelbad dat als ‘opblaas hottub’ op de markt wordt gebracht. 

Hot tub prijs

Wat kost een hottub eigenlijk? Zonder massagejets en andere extra opties zoals verlichting, muziek en soms zelfs televisie, is het eigenlijk wel logisch dat de hot tub prijzen lager liggen dan die voor de jacuzzi’s en whirlpools. Ook de kosten hottub voor gebruik liggen lager. Je verwarmt het water met hout en kan zo aanzienlijk op stroom en energie besparen. Kies je voor een hot tub mét extra massageopties, dan liggen de hot tubs prijzen (en gebruikskosten) weer in lijn met de normale jaccuzi prijzen. Ben je op zoek naar een hot tub aanbieding? Kijk bij een goedkope hot tub altijd goed naar de specificaties.

Los van de occassionele hottub aanbieding, kan je bij online onderzoek vrijwel meteen grote verschillen in hot tubs prijzen opmerken. De hottub prijs is allereerst afhankelijk van het formaat. Er zijn hottubs met een diameter van 150 tot wel 210 cm en in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Soms kan je ook een hottub op maat laten maken. De grootte van de hottub speelt op zijn beurt ook weer een rol bij de keuze van de hot tub kachel. Hoe groter de ton, hoe groter de houtkachel moet zijn, en dat heeft natuurlijk ook weer z’n weerslag op de prijs hottub.

De prijzen hottub zijn zoals eerder vermeld ook afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Kies je voor een inbouw hottub, dan kan je door te kiezen voor een kunststof omhulsel besparen op het gebruikte hout. Je mist dan wel het karakteristieke houtaroma. Ook een echte houten hottub kan deels of helemaal in de grond weggewerkt worden, als je dat wenst. 

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen