gervi_logo_zwart_zoomed

De sauna als relatiebooster

Zoek je, met Valentijn in het vooruitzicht, een manier om dichter bij je partner te komen? Om je relatie een echte opkikker te geven? Koppels die wekelijks samen genieten van een saunaritueel voelen zich vaak meer met elkaar verbonden dan koppels die dit niet doen. Gervi legt uit waarom.

Sauna = mentale ontspanning

Op de eerste plaats betekent de sauna “loslaten”. De overheersende hitte dwingt je om dagdagelijkse beslommeringen en gepieker achter je te laten en je te focussen op wat je lichamelijk voelt. Op deze manier kan je in zeer korte tijd mentaal ontspannen. Sneller dan met om het even welke andere manier. En eenmaal je in deze mentale staat van ontspanning bent, is het eens zo gemakkelijk om intens te genieten van een momentje alleen met jouw partner.

Sauna = fysieke ontspanning

De zalige warmte van de sauna trotseren is ook fysiek ontspannen. Je bloedsdoorstroming zal, net zoals bij een stevige workout, optimaal zijn. Je libido vaart er wel mee… Afvalstoffen worden beter afgescheiden. Het hevig transpireren zorgt voor een grondige reiniging van je huid. Dit alles betekent een lichaam in topconditie. Je zal je beter én meer zelfzeker voelen over je lichaam en dat heeft alleen maar voordelen voor je partner en je relatie…

Sauna = bezinnen in stilte

Toeval of niet, de woorden “stilte” en “luister” bevatten bijna dezelfde letters. De sauna is een plek van stilte. Behoorlijk uniek in deze wereld van continu lawaai, muziek, gepraat, … Zo biedt de stilte van de sauna jou de kans om te bezinnen en in gedachten weg te dromen. En komt het dan toch tot een gesprek met je partner in de sauna, denk dan eens aan het tweede woord… 😉

Sauna = geen afleiding van buitenaf

We leven in een wereld van continue stimulansen om ons heen. Onze oren, maar ook onze ogen worden voortdurend bestookt met boodschappen van buitenaf. Al deze afleiding zorgt er vaak voor dat we onze geliefde partner uit het oog verliezen. De sauna is een afgesloten cabine, zonder afleiding. Dé uitgelezen plek om samen te zijn met je partner.

Sauna = rust vinden bij elkaar

Wanneer je samen met jouw partner uit de sauna komt, zorg dan voor een goede afkoeling en een rustmoment. Maak het extra romantisch door bijvoorbeeld samen te douchen (eerst koud, dan lauw). Kruip voor het rustmoment samen onder een dekentje en geniet van een lekkere smoothie met vers fruit of een glaasje bubbels. Elkaar een uitgebreide massage geven met een heerlijk geurende etherische olie kan dan de ideale afsluiter zijn van het saunaritueel.

Sauna als relatietherapie

Conclusie, een sauna thuis is niet alleen een investering in je gezondheid, mentaal en fysiek, maar ook in jouw relaties. Op de eerste plaats biedt de sauna je de kans om je meer verbonden te voelen met je partner zoals omschreven in dit artikel. Een vereiste is wel dat je het saunaritueel wekelijks herhaalt en indien nodig inplant in de gezamenlijke agenda. Daarnaast kan de sauna ook een plek zijn om de banden met alle gezinsleden aan te halen. Niets zo leuk dan de kinderen er mee in te betrekken of zelfs enkele vrienden uit te nodigen voor een sauna avondje.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen