gervi_logo_zwart_zoomed

Wat is een hammam?

Een hammam of hamam is een synoniem voor Turks stoombad of stoomcabine. Een hammam is een cabine, voor 2 of meerdere personen, die zich volledig vult met warme stoom. De luchtvochtigheid in zo’n hammam bedraagt bijna 100%. Je ziet geen hand meer voor ogen door de stoom. De temperatuur is bijgevolg wel lager dan in een traditionele Finse sauna. 

Hoe werkt een hammam?

In een hammam of Turks stoombad wordt er door middel van een stoomgenerator warme stoom gecreëerd. De volledige stoomcabine wordt als het ware gevuld met zeer vochtige lucht. Wanneer het bedieningspaneel aangeeft dat de cabine gebruiksklaar is, kan je er in stappen en zich neerzetten of gaan liggen. Je kan er ook voor kiezen om een aroma toe te voegen aan de stoomgenerator. Dan is de warme lucht in de cabine gearomatiseerd en geniet je van zalig ontspannende of net stimulerende geuren tijdens je hammam sessie. In tegenstelling tot in de sauna, zit je in een hammam niet op een handdoek. Idealiter ben je naakt bij het gebruik van een hammam. Je kan gerust 30-40 minuten relaxen in een hammam gezien de warmte dragelijker is dan in een sauna. Na een sessie in de hamam, neem je best een lauwe tot koude douche en rust je minimaal een kwartiertje in een liggende positie.

Waarom een hammam gebruiken?

Er zijn ontelbare redenen waarom je een hammam of stoombad kunt gebruiken. Gervi zet de meest voorkomende redenen op een rijtje voor u:

  • Sauna te warm: Je vindt de Finse, droge sauna te belastend en te heet? Dan kan een hammam een aangenaam wellness alternatief zijn. De temperatuur is lager, maar dankzij de hoge luchtvochtigheid geniet je toch van alle gezondheidsvoordelen van een sauna.
  • Kinderen en ouderen: Zij verdragen vaak niet goed de hitte in een saunacabine. Een stoombad of hammam kan een ideale manier zijn om toch van wellness te genieten.
  • Weldaad voor luchtwegen en ademhaling: Vooral voor zij die last hebben van luchtwegeninfecties of astma, kan een regelmatige hammam sessie een boost betekenen voor de gezondheid. De vochtige lucht is helend voor de slijmvliezen.
  • Stressverlichting en relaxatie: Een hammam is een zeer milde warmte-beleving die de gebruiker in staat stelt helemaal tot rust te komen en te ontspannen.
  • Beauty: Lucht met een zeer hoge vochtigheid, of stoom, reinigt de huid grondig en zuivert deze van oneffenheden.

De bouw van een hammam bij jouw thuis

Bij de installatie van een hammam dienen er enkele belangrijke aandachtspunten gerespecteerd te worden. Bij een niet correcte installatie van een hammam in je huis, kunnen de gevolgen ernstig zijn: van vochtproblemen tot schimmels. Om dit te vermijden, doe je best beroep op een specialist in het bouwen van hammams, zoals Gervi.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen