gervi_logo_zwart_zoomed

Stoombad kopen: tips

Je wil een stoombad kopen? Dan zijn er wellicht enkele vragen die je je stelt. In de serie tips die volgt, biedt Gervi je een antwoord op de meest gestelde vragen over stoomcabine.

Thuis een stoombad bouwen? Niet zo eenvoudig als je denkt!

Bij het bouwen van een stoomcabine of Turks stoombad, komt er heel wat kijken. Meer dan je in eerste instantie zou denken. Gezien je met 100% relatieve luchtvochtigheid gaat werken in de stoomcabine, is een waterdichte isolatie noodzakelijk. Is je stoombad niet perfect geïsoleerd, dan kan de waterdamp in de muren van je huis trekken, met gevaarlijke schimmels tot gevolg.

Je laat je dus best adviseren en ondersteunen door een wellnesszaak met ervaring in het bouwen van stoomcabines. Gervi bouwt al meer dan 30 jaar turkse stoombaden, zowel privaat als professioneel. Onze technische dienst heeft ervaring met het plaatsen van een stoomcabine en staat je bij doorheen het volledige bouwtraject.

Stoomgenerator kopen: kies voor kwaliteit

Een stoomgenerator is, zoals de kachel voor de sauna, het hart van een stoomcabine. De kwaliteit van jouw stoombadbeleving hangt af van de prestaties van de stoomgenerator. Een stoomgenerator van KLAFS zorgt dat de warmte cabine zich binnen enkele tellen vult met een dichte, zalig warme stoom. Je wil een stoomgenerator kopen? Bekijk het aanbod van KLAFS stoombaden. Wij hebben zowel stoomgeneratoren voor kleine, compacte private stoombaden als voor grotere, professionele stoombaden.

Stoomcabines prijzen: waarin zit het verschil?

Als je rondkijkt, zal je verschillende prijzen van stoomcabines tegenkomen. Waarin zit het verschil? Naast de grootte van de stoomcabine, zijn er enkele factoren die het prijskaartje van een stoombad thuis bepalen.

Stoomgenerator

Wil je geen hand voor ogen meer zien in je stoombad? Hoe meer stoom en hoe dichter de stoom in het stoombad, hoe efficiënter de stoomgenerator moet werken. Als je kiest voor de kwalitatieve stoomgeneratoren van KLAFS, mag je zeker zijn dat je in een “echt stoombad” binnenstapt.

Stoombad isolatie

Om een stoomcabine 100% waterdicht te maken, is er een initiële investering in voorbereidend werk, tijd en middelen vereist. Maar, je loopt dan ook 0% risico op waterschade in je huis. Je kunt met een gerust hart van je stoomcabine genieten.

Materiaalkeuze

Kies je voor een acryl standaard stoombad, dan zal de prijs lager liggen dan bij een stoomcabine op maat, gemaakt uit steen of mozaïek.

Stoombad onderdelen

Gervi beschikt over alle stoombad onderdelen van KLAFS. Zoek je bepaalde stoombad onderdelen? Neem contact op met onze technische dienst (+32 89 76 05 36) of stel je vraag online.

Sauna stoombad combi

Met het Sanarium van KLAFS is het mogelijk een semi-stoombad te creëren in je saunacabine. Lees meer over sauna en stoombad in één.

Infraroodcabine stoombad combi

Met behulp van een zoutverdamper kan je een semi-stoombad creëren in je infraroodcabine. Lees meer over onze infraroodcabines.

Stoomcabine op maat: perfect mogelijk bij Gervi & KLAFS

Gezien Gervi jouw stoomcabine bouwt vanaf nul, tekenen onze wellness experts je een persoonlijk plan op maat. Je hebt dus volledige vrijheid in het ontwerp van een stoomcabine* (*Uitgezonderd de standaard acryl stoombaden van KLAFS).

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen