gervi_logo_zwart_zoomed

Sauna checklist

Plan je een ontspannende wellness avond in de sauna of infraroodcabine? Lees dan even deze checklist!

Checklist: dit heb je nodig als je in de sauna gaat!

Zo ben je perfect voorbereid en kan je zorgeloos genieten van je saunaritueel. Want als je eenmaal uitgestrekt op je handdoek ligt in de hitte van de saunacabine… wil je toch het liefst niets meer aan je hoofd hebben?!

Dit heb je nodig:

Minimaal 90 min tijd

Voor een weldoend saunaritueel heb je in de eerste plaats tijd nodig. Zorg dat je die namiddag of avond een lege agenda hebt en dat je alle tijd kan nemen. Een sessie in een Finse sauna (droog klimaat, 90°C) duurt 10 à 15 minuten. Na afloop moet je goed afkoelen door koud te douchen of een koud dompelbad te nemen. Nadien rust je min. 20 minuten en vervolgens herhaal je het hele ritueel van voor af aan, nog één of twee keer. Je kan zich natuurlijk ook beperken tot één saunagang. Voor een infraroodritueel heb je min. 60 minuten tijd nodig.

Zacht reinigende douchegel en scrubzout

Vóór het saunaritueel neem je een douche en reinig je je huid met een zachte douchegel. Vervolgens kan je met zout uw huid scrubben. Op deze manier verwijder je alle dode huidcellen zodat je met een zachte, egale huid aan het saunaritueel kan beginnen.

Handdoeken

Voorzie meerdere handdoeken voor een saunaritueel zodat je bij de tweede of derde saunagang een droge handdoek kan nemen. De linnen handdoeken van KLAFS zijn perfect geschikt als saunatextiel omdat linnen de eigenschap heeft zeer snel te drogen en vuilafstotend te zijn.

Badjas en slippers

Na een saunagang (opwarmen + afkoelen) adviseren wij dat je min. 20 minuten rust neemt zodat je lichaam zich volledig kan herstellen vooraleer je aan de tweede gang begint. Om te rusten draag je een badjas zodat je lichaam niet verder afkoelt. Slippers zijn altijd aangewezen zodat je geen koude voeten krijgt. 

KLAFS geurenset voor een opgietsessie

Wil je een extra beleving toevoegen aan je saunaritueel? Kies dan voor een opgietsessie met een heerlijk aroma naar keuze. Bereid de opgietsessie voor alvorens je begint met het saunaritueel. Voeg enkele druppels geurconcentraat toe aan water in een sauna-emmer en meng met de sauna lepel. Check de achterzijde van het flesje om de juiste verhouding water/aroma te kennen. Breng variatie in je opgietsessies door regelmatig een andere geur te kiezen.

Verfrissende drankjes (tijdens rustpauzes)

Voorzie water om je lichaam opnieuw te hydrateren tussen 2 saunagangen. Je gaat hevig transpireren in een Finse sauna en verliest zo heel wat van je vochtreserves. Om deze aan te vullen, is het dus absoluut noodzakelijk dat u voldoende drinkt tijdens en na het saunaritueel. Vermijd wel alcoholische dranken als je plant om erna nog een saunagang te doen.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen