gervi_logo_zwart_zoomed

Wat is een finse sauna?

Wat is een Finse sauna? Een Finse of traditionele sauna vindt zijn oorsprong in Finland. In het hoge Noorden, waar de temperaturen vaak onder het nulpunt duiken, zoekt elke inwoner de warmte van een Finse sauna op. De populariteit van de Finse sauna bleef echter niet tot Finland beperkt. Over de hele wereld worden de hoge temperaturen van de Finse sauna geapprecieerd.

Finse sauna of traditionele sauna thuis?

Gezien dat de Finse sauna één van de eerste saunavormen was, wordt de Finse sauna ook wel traditionele of klassieke sauna genoemd. Een traditionele sauna kan perfect geïntegreerd worden in de privacy van je eigen woning.

Je kan kiezen voor een sauna thuis in een daarvoor gereserveerde wellnessruimte. Of er is de mogelijkheid van een buitensauna met de eigenschappen van een Finse sauna.

Bij Gervi word je geadviseerd zodat je zeker bent dat je kiest voor de perfecte exclusieve sauna die voldoet aan al jouw verwachtingen.

Finse sauna: temperatuur

Een Finse sauna wordt gekenmerkt door de hoge temperatuur in sauna. Een Finse of traditionele sauna heeft een temperatuur rond de 90°C. De temperatuur in een Finse sauna kan zelfs oplopen tot 110°C. Bij dergelijk hoge temperaturen in de sauna, is de relatieve luchtvochtigheid tot een minimum beperkt. Daarom wordt een Finse sauna ook wel een droge sauna genoemd.

Finse sauna op maat

Een Finse sauna op maat is dé specialiteit van onze saunabouwers. Gervi werkt uitsluitend met het Duitse merk KLAFS, gespecialiseerd in exclusieve sauna’s. Jouw Finse sauna wordt zo een echte luxe sauna of design sauna.

Finse sauna kopen: enkele tips

Wil je een Finse sauna kopen? Houdt dan rekening met volgende tips:

  • Laat je adviseren door een saunabouwer mét ervaring en expertise in het bouwen van een Finse sauna
  • Je kan kiezen voor een standaardsauna of een sauna op maat. Een sauna op maat wordt door één van onze medewerkers uitgetekend tot op de millimeter!
  • Sauna installeren of plaatsen: hiervoor kan je beroep doen op het service team van Gervi. Ons geschoold service team zorgt voor een probleemloze plaatsing van jouw exclusieve sauna.

Sauna benodigheden bij de Finse sauna

Je gaat een Finse sauna kopen. In dat geval kan je ook eens denken aan de sauna benodigdheden bij de Finse sauna. Je kan kiezen voor lichttherapie of kleurentherapie in de Finse sauna. Rustgevende muziek in de Finse sauna brengt uw wellness ervaring tot een hoger niveau. Sauna aroma’s, cosmetica, handdoeken, badjassen of slippers vervolledigen het lijstje van sauna benodigdheden.

In de sauna winkels van Gervi vind je alle sauna benodigdheden voor een Finse sauna. Je kan ook steeds terecht in onze wellness shop online.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen