gervi_logo_zwart_zoomed

Aromatherapie

Lees onze tips voor een ontspannende aromatherapie in de sauna of infraroodcabine.

7 DO’s & DON’Ts voor aromatherapie

Aroma’s, ontspannend of net stimulerend, kunnen zorgen voor extra beleving tijdens jouw sauna- of infraroodsessie. Als je correct tewerk gaat ten minste… Lees daarom onze tips voor een ontspannende aromatherapie in de sauna of infraroodcabine.

1. Kies voor een etherische olie of geurconcentraat van hoogwaardige kwaliteit.
Deze vloeistoffen (olie of concentraat) gaan immers verdampen en oplossen in de lucht, waarna je ze gaat inademen en ze terechtkomen in je luchtwegen. De etherische oliën en geurconcentraten van KLAFS zijn uitermate geschikt.

2. Ga van start met een minimale dosis etherische olie of geurconcentraat.
Less is more is hier de boodschap. Een aroma is bedoeld zeer subtiel aanwezig te zijn. Je kan bovendien op elk moment nog meer aroma toevoegen. Als het aroma moet aangelengd worden met water, staat de verhouding waarin dit moet gebeuren steeds aangegeven op de achterzijde van de verpakking. Een teveel aan aroma kan waterige ogen, een prikkend gevoel in de keel en hoesten veroorzaken. Probeer dit dus altijd te vermijden.

3. Kies voor een aroma dat het gewenste effect bereikt.
Bepaalde geuren, zoals lavendel of vanille/kokos, hebben een ontspannende uitwerking wanneer je ze inademt. Deze zijn geschikt voor een saunasessie als afsluiter van de dag. Andere geuren, zoals eucalyptus, citroen of munt, stimuleren dan weer net de hersenactiviteit en geven je als het ware een echte opkikker. Deze gebruik je bij de start van de dag.

4. Check waar u de etherische olie of het geurconcentraat precies moet aanbrengen.
Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een etherische olie, al dan niet aangelengd met water, over de sauna stenen te gieten. Dit zal de stenen op termijn erg vettig maken. Een geurconcentraat bestemd voor een opgiet, kan je hier dan wel weer perfect voor gebruiken. In een infraroodcabine kan je het aroma in een daarvoor bedoeld aromaschaaltje laten verdampen.

5. Bereid de aromatherapie altijd voor.
Bereid de aromatherapie altijd voor alvorens je start met de sauna- of infraroodsessie. Maak de aromaoplossing klaar in de sauna emmer of vul het aromaschaaltje in de infraroodcabine. Zo kan je je, eenmaal de sessie gestart is, helemaal ontspannen. Neem het flesje met aroma niet mee in de warme cabine.

6. Blijf normaal ademhalen.
Eenmaal de cabine op temperatuur is of wanneer je een opgietsessie doet in de sauna, zal je het aroma volop waarnemen. Pas je ademhaling echter zo weinig mogelijk aan. Het aroma blijft nog een hele tijd aanwezig en het is dus niet nodig om dieper en/of sneller te ademhalen. Dit zal je hartslag alleen maar verder de hoogte induwen en dit wil je natuurlijk vermijden tijdens een sessie in de sauna.

7. Heb je een SANARIUM van KLAFS?
Heb je het sanarium van Klafs? Dan kan je, via het controlepaneel van de sauna, kiezen voor een aromabad. Bij een aromabad wordt de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid zo ingesteld dat de aroma’s voluit tot hun recht komen. De temperatuur bevindt zich tussen 40 en 45° en de relatieve vochtigheid tussen 40 en 55%.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen