gervi_logo_zwart_zoomed

De sauna by Matteo Thun

Deze sauna won bij zijn lancering begin 2015 meteen enkele designprijzen. Deze sauna is te bezichtigen in de showroom van Gervi Maasmechelen.

Sauna by Matteo Thun

De samenwerking tussen Matteo Thun, Antonio Rodriguez en KLAFS is een match made in heaven. Matteo Thun en Antonio Rodriguez zijn internationaal gerespecteerde product designers en architecten. Hun stijl wordt gekenmerkt door een strakke vormgeving en de keuze voor warme, natuurlijke materialen. Zo streven zij naar een combinatie van minimalistisch design en directe functionaliteit. Aan de andere staat de wereldmarktleider KLAFS met zijn unieke specialistische kennis van sauna’s en stoombaden. Het resultaat: twee wellness units, een sauna en een stoombad, elk met een verschillend karakter en functie, maar met ontwerpdetails die elkaar perfect aanvullen.

Veel hout, veel glas én veel privacy​

Hout, glas en privacy, deze drie elementen zijn belangrijk voor een sauna gebruiker. Hout, dat een zalig klimaat in de sauna creëert. Glas, dat voor ruimte, lichtinval en een uitzicht zorgt. En privacy, om in alle rust je ogen te sluiten en te ontspannen. Het is echter vaak niet gemakkelijk om een evenwicht te vinden tussen deze drie elementen. Hoe meer hout er gebruikt wordt, hoe minder glas… Hoe meer glas, hoe minder privacy, …

De Matteo Thun sauna biedt u het beste van deze drie elementen.

Het opvallende buitenaanzicht van deze sauna wordt gekenmerkt door het samenspel van hout strips, in Hemlock, eik of walnoot, en glas. De voorkant en de voorste delen van de zijwanden zijn uitgerust met plafondhoog glas, waardoor je in de cabine zicht heeft op de buitenwereld. Desondanks is kijken in de tegengestelde richting – van buiten naar binnen – vrijwel onmogelijk. Nergens ga je van meer privacy genieten. Daarnaast zorgt de afwisseling van hout strips en glas voor een prachtige lichtinval in de cabine.

Onzichtbare technologieën

Het onzichtbaar maken van technologie, zoals bijvoorbeeld de verlichting, is een leidraad voor Matteo Thun. Bij het design werd er dan ook speciale aandacht besteed aan het indirecte verlichtingsysteem in de sauna.

De verlichtingselementen zijn onzichtbaar geïntegreerd in de zijkanten van de uitnodigende brede ligbanken. Een andere lichtbron is gemonteerd achter de plafondhoge binnenbekleding. Op die manier zie je enkel licht dat de hele ruimte sfeervol oplicht, maar geen echte lampen. 

Ook de sauna oven is discreet gepositioneerd onder de zitplaatsen.

Video afspelen

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen