gervi_logo_zwart_zoomed

Zomerse Saunarituelen: Verkwik jezelf met warmte tijdens de warmte!

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen enorm. Hoewel veel mensen de neiging hebben om de sauna te vermijden tijdens de warme zomermaanden, kan een bezoek aan de sauna juist een verfrissende en revitaliserende werking hebben! Saunarituelen bieden een unieke manier om te ontspannen, je lichaam te reinigen en je geest te verjongen. In dit artikel kan je alles vinden over saunarituelen die je optimaal laten genieten van je sauna tijdens de zomer, zelfs in het warme weer!

1. Begin met een verkoelende douche

Voordat je de sauna binnenstapt, is het verstandig om jezelf af te koelen met een verfrissende douche. Hierdoor wordt je lichaamstemperatuur verlaagd en ben je beter voorbereid op de hitte in de sauna. Zorg ervoor dat het water koel is, maar niet te koud, zodat je niet te snel afkoelt.

2. Hydrateer voor, tijdens en na de sauna

Tijdens de zomer is het essentieel om goed gehydrateerd te blijven, vooral als je de sauna in gaat. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voordat je in de sauna gaat (gedurende de hele dag bijvoorbeeld) en neem een flesje water mee om tijdens het saunabezoek regelmatig te kunnen drinken. Na de sauna is het ook belangrijk om je vocht terug aan te vullen.

3. Combineer met buitenlucht

Heb je de mogelijkheid om vanuit je sauna makkelijk naar buiten te gaan? Maak er dan gebruik van! De frisse buitenlucht, gecombineerd met de warmte van de sauna, creëert een unieke ervaring. Laat de sauna je verwarmen en koel daarna af in de buitenlucht. Ookal is het buiten warm in de zomer, het is er nog altijd minder dan de helft zo warm dan in de sauna!

4. Maak gebruik van verkoelende opgietingen

Een opgieting betekent dat je water (eventueel met etherische oliën) op de saunakachel giet. In de zomer kan je dan best kiezen voor een verfrissende olie zoals eucalyptus, mint met menthol, pepermunt of citrusvruchten. Deze verhogen je energieniveau en geven een frisse geur die je luchtwegen open zetten.

5. Wissel af met verkoelende behandelingen

Zorg voor verkoelende behandelingen tijdens je saunaritueel. Neem tussendoor bijvoorbeeld eens een koud voetbadje met eventueel wat ijsblokjes in om extra af te koelen tussen je saunasessies in.

6. Neem een frisse plons

Na elke saunasessie is het belangrijk om jezelf af te koelen. Dat kan onder een koele douche, maar ook in bijvoorbeeld een Chill Tub! Het contrast tussen de warmte van de sauna en het koude water zal je zintuigen prikkelen en je een verkwikkend gevoel geven. Let wel, doe dit gradueel. Ga niet meteen van de hete sauna in het ijsbad, maar ga eerst even naar buiten, eventueel onder een koele douche en daarna pas rustig in het ijsbad.

Warmte bestrijden met warmte

Ondanks de warme zomerse temperaturen is de sauna nog steeds een fantastische manier om te ontspannen en jezelf te verfrissen. Enerzijds doordat de sauna nog steeds meer dan dubbel zo warm is dan onze zomerse temperaturen. Anderzijds door een paar aanpassingen te maken aan je gebruikelijke saunarituelen, want zo kun je de sauna-ervaring aanpassen aan het zomerseizoen. Vergeet niet om voldoende te hydrateren, af te koelen in de buitenlucht of een ijsbad en te genieten van verkoelende behandelingen. Dus omarm de warmte en ontdek de verfrissende voordelen van de zomerse saunarituelen!

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen