gervi_logo_zwart_zoomed

Waarom u “Aaaaah” zegt als in uw HotSpring Spa stapt

Iedereen heeft het al eens meegemaakt. Sommigen in een gewoon bad, anderen in een bubbelbad. Het moment wanneer u in het warme water stapt en er een “Aaaaah” uit uw mond ontsnapt. Maar hoe komt dit nu?

Onderdompelen in warm water: Waarom voelt het zo goed?

Ons lichaam heeft van moeder natuur de gave gekregen om zichzelf te genezen en te herstellen. Een wondje in de huid herstelt zichzelf binnen enkele dagen. Dit komt dankzij celregeneratie, een automatisch fysiologisch proces in ons lichaam. Gedurende de eerste 9 maanden van ons leven werkt dit celgeneratie proces op z’n best. In de moederbuik wordt ons lichaam gevormd. Toevallig of niet, het kindje bevindt zich daar in een warm water omgeving.

Na de geboorte en in de daaropvolgende levensjaren, takelt dit celregeneratie proces stilletjes af. Het verloopt wat moeilijker. De mens leeft, moet omgaan met tegenslagen, en is ver verwijderd van een warme, veilige omgeving van de moederbuik. Echter, bij het onderdompelen van het lichaam in warm water, gaat het lichaam voor even terug naar de prenatale periode van het leven… Er ontstaat dus een gelukzalig gevoel dat iedereen met “Aaaaaah” beantwoordt. Dit is de magie van een hot tub.
Gervi - - Waarom u “Aaaaah” zegt als in uw HotSpring Spa stapt

 

Een beetje biologie: Het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel

Uw sympathisch zenuwstelsel treedt in actie wanneer u gestrest bent. Het brengt uw lichaam in een “vecht of vlucht” modus. Dan versnelt uw ademhaling, hartslag en bloeddruk. Daarnaast zorgt het voor de productie van hormonen die infecties in de hand werken. Uw parasympathische zenuwstelsel doet in feite het tegenovergestelde. Het wordt geactiveerd wanneer u tot rust komt en brengt uw lichaam in een herstelmodus. Het vertraagt uw hartritme en ademhaling en verlaagt uw bloeddruk. Het stimuleert bovendien de productie van hormonen die infecties afremmen. Het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel moeten meestal in balans zijn.
Gervi - - Waarom u “Aaaaah” zegt als in uw HotSpring Spa stapt

Breng uw lichaam in balans in warm water

Wanneer uw sympathisch zenuwstelsel continu overheerst, heeft dit drastische gevolgen voor uw gezondheid. Bij soldaten die lijden aan een posttraumatische stoornis zijn beide zenuwstelsels volledig uit balans. Het sympathische zenuwstelsel onderdrukt het parasympathische volledig, waardoor het lichaam continu in opperste staat van stress is. De primaire oorsprong van de meeste chronische ziektes zoals diabetes, artritis, chronische darm- en maagproblemen en depressie ligt bij het uit balans zijn van de zenuwstelsels.

Hoe kan het evenwicht hersteld worden? Dit is een echte uitdaging voor de wetenschap. Natuurlijk hebben artsen tal van medicaties ontwikkeld. Deze hebben echter ook altijd bijwerkingen. Wat kan nog? Niets meer en niets minder dan u overgeven aan moeder natuur. Uzelf onderdompelen in warm water kan dit kritische evenwicht herstellen.

 

Bron: Dit artikel is gebaseerd op een interview met Dr. Bruce Becker, een expert op vlak van warm water behandeling.

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen