gervi_logo_zwart_zoomed

Voorkomen is beter dan genezen

De vervelendste periode van het jaar… Hoesten, niezen, snotteren, vermoeidheid, … De verkoudheid “hangt” in de lucht! Je hebt ondertussen alles geprobeerd om je verkoudheidskwaaltjes onder controle te houden: neussprays, grootmoeder’s remedies, vitaminen,… je kent ze wel.

Voorkomen met een sauna

De vervelendste periode van het jaar… Hoesten, niezen, snotteren, vermoeidheid, … De verkoudheid “hangt” in de lucht!
Je hebt ondertussen alles geprobeerd om je verkoudheidskwaaltjes onder controle te houden: neussprays, grootmoeder’s remedies, vitaminen,… je kent ze wel.

Maar wat als je én kan ontspannen én kan genezen én kan voorkomen?
Het kan hoor, simpelweg met een sauna. Let’s start with the facts.

Een sauna verhoogt je lichaamstemperatuur enorm snel. Die temperatuurschommelingen tussen warm en koud zorgen voor een immuunrespons waardoor je je immuniteit versterkt (zie het als fitness voor je immuniteit). Zo is bewezen dat mensen die regelmatig in de sauna gaan, minder snel verkouden geraken. Dus fase 1: voorkomen, check!

Toch een verkoudheid te pakken? Dan kan een sauna je er sneller vanaf helpen. Normaal gezien maakt je lichaam koorts op het moment dat er een virus aanwezig is in het lichaam. Deze verhoging zorgt ervoor dat je immuniteit geactiveerd wordt,  waardoor je lichaam het virus kan bestrijden.

Bij een verkoudheid blijft deze temperatuursverhoging vaak weg waardoor de verkoudheid lang blijft sluimeren. Door je lichaamstemperatuur artificieel te verhogen, fop je eigenlijk je immuunsysteem en dwing je je lichaam om in actie te treden. Op die manier kan het virus toch niet overleven in je lichaam. Let wel op, indien je al koorts hebt, kan je de sauna beter vermijden.

Aromatherapie en gezondheid

Wil je je saunasessie tot een hoger niveau tillen? Maak dan gebruik van aromatherapie. In geval van een verkoudheid is eucalyptus zeker een aanrader. Eucalyptus maakt de luchtwegen vrij en zorgt voor een verbetering van de ademhaling. Net wat je nu nodig hebt!

Dus is een sauna goed tijdens een verkoudheid? Wij zeggen volmondig ja.

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen