gervi_logo_zwart_zoomed

Van anti-wellness naar wellness fan

Heb je eerder ervaring gehad met wellness? Welke?

Ik was in het begin eigenlijk anti-wellness. Het leek mij niets, ik werd er niet door aangetrokken. Ik heb voor een verjaardag een cadeaubon gekregen van kameraden om naar de wellness te gaan want ik moest het toch eens geprobeerd hebben. Dat was een fantastische ervaring, we hebben dat ook op regelmatige basis ingepland en gedaan.

Maar je moet gaan wanneer je geboekt hebt en je kunt niet gaan wanneer je wilt. Dat was het moeilijke eigenlijk.

Waarom heb je voor Gervi gekozen als partner voor je wellnessproject?

Ik kende Marjolein (mede-eigenaar Gervi) al via het werk. Zij kwam naar onze activiteiten van Vrouwelijke Ondernemers (UNIZO). Ik denk dat Gervi wel de meest bekende naam is of toch de langst bekende naam in de wellnesswereld.
Je investeert in iets maar je wilt dan ook een zekere service. Het is niet voor één jaar of vijf jaar, het is de bedoeling dat je hier langer van geniet. Het is belangrijk dat je dan kiest voor een firma met naam en faam, als ik het zo mag noemen, die toch al even in die wereld zit. Er zijn ook veel zaken die springen op een hot item en die binnen de kortste keren ook weer weg zijn en dan is de vraag: “Waar ga je voor de service, het materiaal, het onderhoud?”. Dan wordt het een dure koop.

Hoe heb je dan gekozen voor het ideale wellnessartikel?

We hadden niet de intentie om een wellnessartikel te kopen. Ik ben wel altijd een fan geweest van de jacuzzi. Door medische problemen met mijn gewrichten en spieren werd de infraroodcabine aangeraden omwille van de warmte en de dieptestralen. En dan zijn we heel toevallig op een beurs gekomen waar Gervi stond. We hebben rondgekeken en een babbeltje geslaan met de verkoper Willy. De verschillende producten werden uitgelegd en dat is een tijdje blijven nazinderen. Uiteindelijk hebben we de showroom bezocht om daar het volledige gamma te zien en ook om te bespreken wat we willen en wat voor ons ideaal is. En dan hebben we vrij snel beslist want het bleef zo borrelen.

Hoe is de dag van de plaatsing verlopen?

Dat ging heel vlot. De mannen hadden alles bij, het was ook wel indrukkend om te zien hoe ze dat binnen brengen. Ze waren supervriendelijk. Niets was te veel. Want ik heb ook al in het verleden mensen gezien die puffen en zeggen: “Moeten we dat hier plaatsen?”.
We hebben uitleg en instructies gekregen en als er iets was, mochten we bellen of mailen. En met de infrarood ook. Dat is natuurlijk iets compacter en staat nog sneller. Er is ook niet zo veel uitleg nodig.

Hoe heeft een HotSpring je leven verandert?

Het is vooral genieten van de kleine dingen. Ik ben heel graag buiten. We hebben de jacuzzi geïntegreerd in de tuin zodat we op ons gemak kunnen zitten. Het is gewoon even tot rust komen. Op dat moment genieten en daarna kan je de hele wereld aan, zowel winter als zomer.
Wij wilden het eerst in een huisje zetten maar Willy, onze verkoper, heeft aangeraden om in openlucht te beginnen. Dat huisje kan nog altijd. En dat is toch een meerwaarde geweest. In de winter met de sneeuwvlokken op je hoofd is het nog steeds puur genieten, terwijl de doorsnee mens zich niet kan voorstellen dat dat genieten is… Maar niet als het hard regent. Dan vind ik het niet leuk, maar er zijn misschien mensen die ook daarvan houden.
Het is een moment om ’s avonds samen te zitten, de dag en de planning te overlopen, een babbeltje te slaan, meer hoeft het niet te zijn.

Op welke manier heeft dit je gezondheid beïnvloed?

Voor mij biedt het medisch veel verlichting. Vooral qua beweeglijkheid van mijn nek. Als je zowel de infraroodcabine als jacuzzi gebruikt, ben je helemaal op en top. Zo ook voor mijn man. Als hij ’s morgens opstaat en zijn rug zit vast, kan hij 5/10/15 minuten in de infrarood (afhankelijk van de tijd die er is) om terug een goed gevoel te hebben.

Een infraroodcabine is iets waar ik in het begin geen voorstander van was en ook iets wat ik het minst leuk vond. Je zit in een hok als ik het zo mag zeggen. Daar hou ik al niet van. Maar we hebben het advies gekregen om te kiezen voor een volledige glazen voorkant zodat je het gevoel krijgt dat je toch in een open ruimte zit en je niet opgesloten voelt.

Je moet de warmte ook gewoon worden, zeker met de zoutverdamper aan. De vensters beginnen dan te beslaan. Je moet er de tijd voor nemen om het stilaan op te bouwen.

Je gaat erin, je zet je lievelingsmuziek op, … Wij hebben hier ook de lichttherapie in verschillende kleuren.

Allemaal goed voor een me-time momentje. Je kan er ook met 2 in, maar liever alleen, dan kan je je benen strekken (lacht).

Gervi - - Van anti-wellness naar wellness fan

Wat zou je vertellen tegen iemand die op zoek is naar een wellnessartikel?

Gewoon doen! Het is heel moeilijk te geloven welke voordelen er zijn, maar het klopt allemaal. Het is puur genieten elke dag. Het is wellness voor lichaam en geest. Op alle vlakken helend! Vakantie kost je een aanzienlijke som. Na een week, 10 dagen of 14 dagen is het voorbij. Wellness bij je thuis is iets waar je dag en nacht van kunt genieten. Er staat geen tijd op. Als je gaat tennissen moet je een partner vinden en moet je toch zeker een uurtje uittrekken. Met een spa of infraroodcabine kan je al in een kwartiertje of half uurtje ontspanning vinden.

Het is een misverstand dat het alleen maar over aanzienlijke bedragen gaat. Terwijl er in elke categorie wel een perfecte oplossing te vinden is die past bij het gezin of het budget. Het is de investering meer dan waard.

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen