gervi_logo_zwart_zoomed

Jacuzzi: 5 NO’s in de winter

Ook in de winter is het heerlijk ontspannen en genieten in jouw HotSpring Spa. We raden dit dan ook alleen maar aan!

Gebruik je je bad toch liever niet tijdens deze periode? Geen probleem, maar hou wel rekening met enkele zaken. Zo blijft je spa in topconditie tegen het moment dat je hem weer wil gebruiken.

Wist je dat het koude winterseizoen, de beste en leukste tijd is om te genieten van jouw HotSpring Spa? Het is een geweldige manier om het koude winterweer even te vergeten. Het is heerlijk om de stoom van het warme bubbelbad te zien opstijgen als je er jezelf in opwarmt.

Uiteraard zijn er ook mensen zijn die hun spa in de winter liever niet gebruiken. Als jij zo iemand bent, dan geven we je graag wat advies. Hier volgt een lijstje van de zaken die je zeker NIET moet doen met je spa tijdens de wintermaanden.

Verlies de waterbehandeling van jouw jacuzzi niet uit het oog

We weten ook dat het geen pretje is om buiten in de koude en de regen het water te gaan testen. Maar… water dat goed in balans is, is de sleutel tot succes. Het water wordt best een aantal keer per week behandeld met chloor, afhankelijk van het gebruik van uw spa. Voor een goede jacuzzi waterbehandeling check je best wekelijks de pH-waarde om het water goed in balans te houden. Indien je natuurlijk gebruik van van een klassiek ontsmettingsysteem.
 
 

Houd de jacuzzi filters schoon

Mensen denken vaak dat wanneer ze hun spa niet gebruiken, ze hun filters ook niet moeten reinigen. Niet waar dus! Je filters zuiveren het water zelfs wanneer de jacuzzi niet gebruikt wordt. De belangrijkste reden dat een jacuzzi niet meer opwarmt? Vuile filters! Zorg er dus zeker voor dat je maandelijks even jouw jacuzzi filters reinigt om eventuele problemen te voorkomen.

Laat jouw jacuzzi niet leeglopen

Je jacuzzi in de winter laten leeglopen is geen goed idee. Lege leidingen kunnen krimpen, wat mogelijks  resulteert in lekkages. Bepaalde onderdelen kunnen nog kleine hoeveelheden water bevatten. Dit kan bevriezen en zorgen voor scheurtjes of barsten in de kuip van jouw jacuzzi. Het is dus aan te raden ’s winters water in jouw jacuzzi te laten.

Bedek jouw jacuzzi niet met een zeil of bache!

Als je de jacuzzi afdekt met een zeil of ander materiaal, loop je de kans dat het isolatiemateriaal in jouw jacuzzi gaat zweten. Hierdoor ontstaan er gassen aan de binnenkant van uw jacuzzi, waardoor de levensduur van de jacuzzi omlaag gehaald wordt. Gebruik dus altijd een originele jacuzzi cover!

Zorg dat het waterpeil hoog genoeg blijft
Koude temperaturen kunnen zorgen voor verdamping van het water. Zorg er daarom voor dat het waterpeil boven de hoogst geplaatste jets staat. Anders bestaat de kans dat jouw jets onnodig kracht gaan uitoefenen om water door de leidingen te krijgen. Bovendien vermijd je hierbij ook de kans op lucht in de leidingen van jouw jacuzzi, wat kan resulteren in het niet opwarmen van jouw jacuzzi.
 
Als je zeker wilt zijn dat jouw jacuzzi de winter goed doorkomt, kan je altijd contact opnemen met Gervi. Ons gespecialiseerde wellness Adviseurs helpen je graag verder en beantwoorden al jouw vragen omtrent onze jacuzzi’s en andere Lifestyle oplossingen.

Kom ook zeker tijdig langs in
één van onze showrooms voor al jouw jacuzzi onderhoudsproducten en filters!

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen