gervi_logo_zwart_zoomed

Energie-efficiëntie van een jacuzzi

Jacuzzi’s zijn een fantastische manier om te ontspannen en te genieten. Al kan dat ‘ontspannen en genieten’ wel eens lijken tegen te vallen als je naar de huidige energieprijzen kijkt.

Want we kunnen er niet onderuit, de energieprijzen swingen al een tijdje de pan uit. Gelukkig zitten we inmiddels niet meer op de piek, maar zijn de prijzen immers terug op het niveau van januari 2022.

Dat doet mensen soms twijfelen over de aankoop van een jacuzzi. En dan bedoelen we niet óf ze een jacuzzi willen, maar vooral hóe ze die moeten kiezen. Want het aanbod is immens, en daarmee ook de kwaliteit – en dus ook de energiezuinigheid. Maar hoe kan je hier zelf het bos terug door de bomen zien?

We geven je een aantal tips waarmee je best rekening houdt bij de aankoop van een jacuzzi.

1. Officieel energiecertificaat

Is er zo een certificaat beschikbaar voor de jacuzzi die jij voor ogen hebt? Welke variabelen zijn er gebruikt (omgevingstemperatuur, watertemperatuur,..)? Dit zijn belangrijke zaken om in rekening te nemen bij de aankoop van je jacuzzi!

2. Isolatie

Hoe goed is de jacuzzi geïsoleerd? Je kan enorm veel warmte verliezen door een slechte isolatie. De jacuzzi’s van Hotspring staan wereldwijd gekend als de meest energiezuinige jacuzzi’s, mede dankzij hun optimale isolatie.

Die isolatie moet je bekijken tussen de kuip en de buitenwand, maar bekijk zeker ook de cover.

Een cover van een materiaal in slechte kwaliteit of eentje die niet goed afsluit, kan veel warmte verloren doen gaan. Zonde!

En dat geldt ook voor de onderkant van de jacuzzi. Hoe gek het ook klinkt, maar zet je eens op je knieën of kantel de jacuzzi op de zijkant om de onderkant te bekijken. De onderkant is het contactpunt met de – vaak koude – ondergrond. Als deze niet goed geïsoleerd is, kan dit een enorm energielek zijn!

3. Onderdelen in de jacuzzi

In een jacuzzi zitten er een heleboel onderdelen. En enkele daarvan dragen bij – of net niet natuurlijk – aan de energiezuinigheid van jouw spa.  Zo zorgt de circulatiepomp voor een 24/7 circulatie en verwarming van je water. Als deze niet optimaal functioneert, kan je ook hier een energielek hebben. Maar ook op het verwarmingselement zelf zitten er grote verschillen in energiezuinigheid. Wanneer deze niet optimaal functioneert, beïnvloedt dit automatisch in welke mate jouw circulatiepomp zijn werk goed kan doen en het water op een constante temperatuur kan houden.

Kortom, er zijn verschillende manieren om de energie-efficiëntie van een jacuzzi te beoordelen. Door een goede, kwalitatieve afdekking te gebruiken, de jacuzzi schoon te houden zodat het water goed kan circuleren en de circulatiepomp en het verwarmingselement hun werk optimaal kunnen doen, en te investeren in een energiezuinige jacuzzi kan je het energieverbruik aanzienlijk verminderen en genieten van een ontspannende spa-ervaring zonder de hoge energierekening!

Meer ontdek je in onze Youtube video!

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen