gervi_logo_zwart_zoomed

Chill Tubs: de kracht van kou

Maak kennis met Chill Tubs: een prachtig merk dat de kracht van kou omarmt. Koudetherapie is op zich niets nieuws: de oude Grieken waren al overtuigd van de helende en stimulerende effecten van koude op het lichaam. Vandaag de dag is er zelfs een heuse trend ontstaan, mede dankzij fenomenen als Wim Hof die specifieke methodes ontwikkelde om om te gaan met koude en hierbij diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. De ijsbaden van Chill Tubs bieden je een unieke herstelervaring die spierpijn en ontstekingen vermindert, de bloedsomloop verbetert en het algehele welzijn bevordert.

Ontdek de voordelen van een ijsbad

Een ijsbad, ook wel bekend als koudwatertherapie, heeft verschillende voordelen:

 • Vermindering van spierpijn
  Door onderdompeling in koud water worden bloedvaten vernauwd en ontstekingen verminderd, wat zorgt voor verlichting van spierpijn na fysieke activiteit.
 • Verbeterde hersteltijd
  Het verminderen van spierpijn kan atleten helpen sneller te herstellen en klaar te zijn voor hun volgende training of wedstrijd, waardoor de hersteltijd wordt verkort.
 • Ontstekingsremmend effect
  Koudwatertherapie kan ontstekingen in het lichaam verminderen, wat voordelig kan zijn voor mensen met chronische ontstekingen of ontstekingsziekten zoals artritis.
 • Stimulatie van de bloedsomloop
  Onderdompeling in koud water stimuleert de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan het herstelproces en het risico op blessures vermindert.
 • Koudwatertherapie voor verbeterd welzijn
  Naast de specifieke voordelen die we hierboven noemden, zijn er nog een heleboel bredere gezondheidsvoordelen verbonden aan koudwatertherapie!
Chill Tubs - Gervi

Door blootstelling aan kou verhoogt de productie van noradrenaline in het lichaam, wat leidt tot een verhoogde alertheid en focus. Zelfs een korte onderdompeling in ijskoud water kan vergelijkbare effecten hebben als urenlang wandelen.

Blootstelling aan koud water stimuleert ook de productie van een proteïne genaamd PGC-1 alfa, die de stofwisseling op cellulair niveau verhoogt. Dit verbetert dan weer op zijn beurt de aerobe capaciteit, het uithoudingsvermogen en de weerstand tegen vermoeidheid.

Onderdompeling in koud water daagt het immuunsysteem uit en stimuleert adaptieve reacties. Hierdoor krijg je een verhoogde productie van immuuncellen, zoals lymfocyten en “killer T-cellen”, die virussen helpen bestrijden. De koude prikkel leert het lichaam aanpassen en maakt het weerbaarder tegen ziektes en infecties.

Door het nemen van deze ijsbaden profiteer je dus zowel van specifieke voordelen, zoals het verminderen van spierpijn en ontstekingen, als de meer algemene effecten op het immuunsysteem en het mentale welzijn.

Gervi - Chill Tubs

Premium materialen en eenvoudige installatie

De Chill Tubs zijn hoogwaardige ijsbaden, vervaardigd met premium materialen waaronder roestvrij staal, een teakhouten bovenkant en een zwarte aluminium rand. Deze duurzame constructie zorgt voor een langdurige en stijlvolle toevoeging aan je wellnessruimte. Daarnaast zijn de Chill Tubs uitgerust met ozon- en filtratiesystemen om ervoor te zorgen dat het water 365 dagen proper en hygiënisch blijft.

Ontdek Chill Tubs bij Gervi

Dankzij de ijsbaden van Chill Tubs kan je dus vanaf nu ook genieten van de verkwikkende voordelen van koudwatertherapie in jouw eigen huis. Het nemen van een ijsbad kan helpen bij het verminderen van spierpijn, het verbeteren van de hersteltijd, het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de bloedsomloop.

Kom er alles over te weten in 1 van de Gervi showrooms! Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde showroom om de beschikbaarheid te bekijken zodat je een Chill Tub kan bekijken of testen.

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen