gervi_logo_zwart_zoomed

Hetki: een houten saunadroom die wereldwijd vervuld wordt

In een wereld waarin rust en ontspanning steeds waardevoller worden, is de sauna een plek geworden waar mensen over de hele wereld samenkomen om te genieten van de warmte en de betoverende sfeer. Janne Oksanen, de oprichter van Hetki Finland, begreep dit verlangen van iedereen naar de traditionele Finse wellnesscultuur en besloot deze te delen over de hele wereld.

Hetki ontsprong aan het idee van Janne Oksanen om de voordelen van de Finse sauna naar alle uithoeken van de wereld te brengen. De allereerste Hetki-sauna’s zagen het daglicht in het voorjaar van 2021, gedreven door een diepe liefde voor houten vakmanschap en sauna’s.

Oksanen, oorspronkelijk afkomstig uit Jyväskylä, Midden-Finland, bracht veertien jaar van zijn leven door in het buitenland, vergezeld door zijn vrouw en vier kinderen. Hun werk bracht hen van het ene land naar het andere, van Nederland tot Rusland en Slovenië.

“Voor Finnen is de sauna een essentiële plek om te ontspannen,” legt Oksanen uit. “Die ervaring heb ik gemist toen ik in het buitenland woonde. Ik bevond me toen in de drukste periode van mijn leven, tussen werk en het gezinsleven. De druk voelde soms zwaar aan. Ik verlangde naar een pauze, naar rust, naar een plek waar ik kon ademen en genieten van de warmte en de sfeer van een sauna.”

Na de terugkeer van het gezin naar Finland, besloot Janne Oksanen een levensveranderende beslissing te nemen: hij wilde zijn diepgewortelde overtuiging van de voordelen van het regelmatig nemen van een saunasessie delen met de rest van de wereld. Hij verzamelde een team van ervaren saunameesters om zich heen en begon met het ontwikkelen van het concept van houten sauna’s die beschikbaar zouden zijn voor Europese klanten.

Hetki werd geboren te midden van de prachtige bossen en meren van Rantasalmi, waar hoogwaardig houtmateriaal en vakmensen in overvloed aanwezig zijn.

Gervi - - Hetki: een houten saunadroom die wereldwijd vervuld wordt

 

Van idee tot sauna

Vanaf het prille begin stonden er drie belangrijke principes centraal voor Hetki:

1. Ten eerste moesten de sauna’s respect tonen voor de Finse tradities, met onberispelijke kwaliteit van materialen en vakmanschap.

2. Ten tweede moesten klanten de vrijheid hebben om de uitrusting, kleuren en materialen van hun sauna naar eigen smaak te kiezen.

3. Ten derde moest het aankoopproces zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt voor de klant. De sauna’s worden op bestelling gemaakt en volledig gemonteerd bij de klant afgeleverd, zodat de klant alleen nog maar de sauna op het elektriciteitsnet hoeft aan te sluiten.

Gervi - - Hetki: een houten saunadroom die wereldwijd vervuld wordt

 

“Ik wilde het aankopen van een sauna voor de klant zo eenvoudig mogelijk maken,” benadrukt Oksanen. “Onze sauna’s zijn compact van formaat, dus ze passen zelfs in kleine tuinen. Bovendien, omdat de klant zijn sauna volledig op maat kan maken, hoeven ze zich geen zorgen te maken over bouwwerkzaamheden en de kans op fouten.”

Het concept van Janne Oksanen voor binnen- en buitensauna’s blijkt een groot succes te zijn. Hetki-sauna’s worden nu in snel tempo geleverd aan tevreden klanten in heel Europa. Welzijn, duurzaamheid, kwaliteit en de esthetiek van de sauna spreken klanten aan.

“Elk moment in dit avontuur heb ik echt genoten,” zegt Oksanen. “Het beste deel is de overweldigend positieve feedback die we hebben ontvangen. Het motiveert ons enorm en bevestigt dat we op de goede weg zijn.”

Met Hetki kunnen mensen wereldwijd de geneugten van de sauna omarmen, in hun eigen unieke, op maat gemaakte houten oase van ontspanning en welzijn. Hetki heeft het traditionele Finse sauna-erfgoed naar een wereldwijd publiek gebracht, en we kunnen niet wachten om ook jou hiermee te kunnen verwennen!

Voor meer informatie, spring binnen in een van onze showrooms!

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen