gervi_logo_zwart_zoomed

De zoutverdamper van Infraworld

De Zoutverdamper van Infraworld biedt een thuisalternatief voor zoutinhalatie, traditioneel gebruikt bij ademhalingsproblemen zoals bijvoorbeeld astma. Deze verdamper – met Himalaya zoutstenen in een schaal – past in de Infraworld Triosol infraroodcabine.

Adem de gezonde zeelucht in

U bent een astma patiënt? U heeft aan aandoening aan uw luchtwegen? U heeft last van dagelijkse hoestbuien? Niets zo helend als een bezoek aan de kuststreek, waar ook ter wereld. In kustgebieden is de lucht sterk verrijkt met zoutkristallen en deze lucht inademen geeft u als het ware “een tweede adem”. Deze behandeling heet in medische kringen “zoutinhalatie” en wordt al eeuwenlang voorgeschreven aan patiënten met ademhalingsproblemen. Met de zoutverdamper van Infraworld kan u nu bij uw thuis van de gezondheidsvoordelen van zoutinhalatie genieten.

Wat is een zoutverdamper?

Een zoutverdamper bestaat uit een schaal, rijkelijk gevuld met zoutstenen uit de Himalaya. Deze schaal wordt op een verdamperset geplaatst. Tijdens een sessie in de infrarood Triosol cabine van Infraworld kan u de verdamper (gevuld met water) activeren. Waterdamp stijgt op in de cabine en maakt de lucht vochtig. Onder invloed van de hogere temperatuur in de cabine, gaan ook de zoutstenengeleidelijk aan kristalliseren. De opstijgende vochtige lucht passeert langs de zoutstenen en wordt zo verrijkt met zoutkristallen. Zo krijgt u een infraroodcabine gevuld met vochtige lucht, die dan ook nog eens verrijkt is met zout! Maar liefst twee keer gezondheidsvoordeel dus!

Het gebruik van de zoutverdamper

De zoutverdamper bevindt zich altijd in een Triosol infraroodcabine. Zo blijft de concentratie van zout in de lucht hoog. Dit betekent echter niet dat u de infraroodcabine en de zoutverdamper altijd samen moet activeren. Ze kunnen ook apart gebruikt worden. Vul altijd eerst het waterreservoir van de verdamper met water. Zorg dat er voldoende zoutstenen in de schaal liggen. Activeer dan de verdamper via het bedieningspaneel in de cabine. U kan de intensiteit van de verdamper procentueel instellen. Al na een 10-tal minuten zult u ervaren dat de lucht in de cabine vochtiger wordt en de relatieve luchtvochtigheid in de cabine dus serieus omhoog gaat. Adem rustig in en uit en geniet van de weldaad van vochtige lucht verrijkt met zoutkristallen. Zeg voorgoed vaarwel tegen die vervelende kriebelhoest.

De aromatische zoutverdamper

Kampt u met specifieke klachten zoals bvb. slapeloosheid, vermoeidheid of een vervelende verkoudheid? Kies dan voor een passend aroma. In geval van vermoeidheid kan u bijvoorbeeld een kruidenbuiltje met lavendel op de zoutverdamper plaatsen. De vochtige lucht verrijkt met zout zal dan heerlijk geuren naar lavendel. Dit heeft dan een opwekkend, verkwikkend effect op uw lichaam. In geval van een verkoudheid kiest u voor eucalyptus en bij slapeloosheid voor alpenden. Deze kruidenbuiltjes kunt u meerdere keren gebruiken en zijn verkrijgbaar via de webshop van Gervi.

Het onderhoud van de zoutverdamper

Het onderhoud van de zoutverdamper van Infraworld is minimaal. Ledig na elk gebruik de verdamper via het kraantje aan de onderzijde. Het is namelijk niet aangewezen dat het resterende water er na een sessie lange tijd blijft instaan en dan bij de volgende sessie opnieuw gebruikt wordt. Start elke sessie dus met vers water. De zoutstenen gaan talloze infraroodsessies mee. Wilt u ze na een tijd toch vervangen en/of aanvullen, bestel dan een vervangset zoutstenen in onze Gervi showrooms of via de webshop.

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen