gervi_logo_zwart_zoomed

De voordelen van infrarood en rood licht therapie voor je gezondheid

Bij het streven naar een optimale gezondheid en welzijn is het belangrijk om aandacht te besteden aan alle aspecten van die gezondheid. Lichttherapie, en in het bijzonder infrarood en rood licht therapie, zijn wetenschappelijk onderbouwde therapieën die een krachtige werking hebben op jouw gezondheid!

Infrarood en rood licht therapie: Een overzicht

Infrarood en rood licht therapie maken gebruik van specifieke golflengten van licht om het lichaam te stimuleren en te ondersteunen bij verschillende processen. Deze vormen van therapie zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden door de vele voordelen die deze therapieën bieden. Ze worden vaak gebruikt om de mitochondriale functie te verbeteren (lees: de energieaanmaak), pijn en ontstekingen te verminderen en de algemene gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

 

Voordelen van infrarood en rood licht therapie

1. Verhoging van de energie

Infrarood en rood licht stimuleren de mitochondriale functie. Mitochondriën zijn aanwezig in zo goed als elke cel van ons lichaam, waar ze energie produceren. Het zijn eigenlijk de “energiefabriekjes” van onze cellen. Door de verhoging van energie, voel je je vitaler en veerkrachtiger, wat belangrijk is voor je welzijn.

2. Vermindering van stress

Infrarood en rood licht therapie verlagen de stressniveaus door de spanning in het lichaam te verlagen waardoor je ontspant. Een ontspannen geest zorgt voor een ontspannen lichaam en dat is essentieel voor jouw welzijn!

3. Verbeterde focus en helderheid

Door de bloedcirculatie te bevorderen en de hersenactiviteit te stimuleren, helpen infrarood en rood licht therapie bij het verbeteren van de cognitieve functie, inclusief focus en mentale helderheid. Hierdoor ben je achteraf weer productiever!

4. Bevordering van emotioneel evenwicht

Infrarood en rood licht stimuleren de aanmaak van endorfines en serotonine, de stoffen in ons lichaam die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van welzijn en geluk.

5. Ontgifting van lichaam en geest

Infrarood en rood licht therapie ondersteunen het ontgiftingsproces van het lichaam door het stimuleren van de bloedcirculatie en de lymfedrainage. Hierdoor worden gifstoffen afgevoerd.

6. Verbeterde slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algemene gezondheid en voor ons welzijn. Infrarood en rood licht therapie helpen bij het reguleren van onze interne biologische klok en bevorderen een diepere en meer herstellende slaap. Door te zorgen voor voldoende rust en slaapkwaliteit, voel je je beter en energieker en zullen kleine dingen minder kunnen inwerken op je stresssysteem.

7. Huidverbetering en -verjonging

Rood lichttherapie specifiek staat bekend om zijn vermogen om de huidverjonging en -versteviging te verbeteren. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van een specifieke golflengte van rood licht om de huidcellen te stimuleren en verschillende positieve effecten te bevorderen. Het rode licht dringt diep door in de huid, waar het de productie van collageen en elastine stimuleert, twee essentiële componenten voor een jeugdige huid. Dit zorgt voor een vermindering van fijne lijntjes en rimpels, verbeterde huidelasticiteit en een algemene verjongende uitstraling.

 

Gervi - - De voordelen van infrarood en rood licht therapie voor je gezondheid

 

Conclusie

Infrarood en rood licht therapie zijn een enorme meerwaarde in jouw leven als je je gezondheid een boost wilt geven. Door de voordelen van deze therapieën te combineren met een gezond voedingspatroon en een algemene gezonde levensstijl, kan je je welzijn enorm verbeteren. Of het nu gaat om het verhogen van je energie, het verminderen van stress, het verbeteren van de focus, het verbeteren van je emotioneel evenwicht of gewoon allemaal tegelijk; infrarood en rood licht therapie zullen snel onmisbaar zijn in jouw leven!

 

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over infrarood of wil je het misschien eens testen en helemaal zelf ervaren?

Plan dan een vrijblijvend testmoment in, in een showroom naar keuze!

Niet het antwoord dat je zocht?

We zijn er om je te helpen!

Hulp nodig?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je zich geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen