gervi_logo_zwart_zoomed

DEDON: 20 jaar geschiedenis

De geschiedenis van DEDON start in een ziekenhuisbed in München in 1990. Het is daar dat Bobby Dekeyser, een veelbelovende speler uit het Bayern voetbalteam herstelde van een harde klap in het gezicht. 

DEDON: 20 jaar geschiedenis

De geschiedenis van DEDON start in een ziekenhuisbed in München in 1990. Het is daar dat Bobby Dekeyser, een veelbelovende speler uit het Bayern voetbalteam herstelde van een harde klap in het gezicht. Hij besloot er abrupt om zijn professionele voetbalcarrière achter zich te laten en zijn levensdroom achterna te gaan. “Ik wist gewoonweg dat ik een ondernemer wilde zijn,” verklaarde hij. “Ik startte DEDON daar op dat moment vanuit mijn ziekenhuisbed.”

Twintig jaar later

Twintig jaar later is het bedrijf dat Bobby startte, het nummer 1 merk wereldwijd op vlak van hoogkwalitatief tuinmeubilair. Maar toen in 1990 was het nog lang niet duidelijk dat dit de weg was die Bobby zou volgen. “We hadden totaal geen idee wat we wilden verkopen, geeft hij eerlijk toe. “Het idee was om samen met vrienden en familie te werken in een aangename omgeving en mooie dingen te maken samen.”

Handgeschilderde giraffes uit raffia uit Madagascar, een innovatieve synthetische vezel, … De begindagen van DEDON stonden voor een periode van verkenning en exploratie. Enkel de vezel, die Bobby had ontwikkeld samen met zijn oom Seppi, was veelbelovend. Soepel, esthetisch aantrekkelijk en weersbestendig, het was perfect voor tuinmeubilair, dacht Bobby. Maar hoe gaan we hier de rest van de wereld van overtuigen?

In 1991 kwam het antwoord. Op een handelsbeurs in Keulen, ontdekte Bobby het professioneel geweven rattan meubilair van een Filippijnse ondernemer van het eiland Cebu. Zes dagen later, en met een 47kg-wegende rol DEDON vezel over zijn schouder, was Bobby onderweg met een vliegtuig naar Cebu om zijn nieuwe vriend te ontmoeten. Niet veel later, verhuisde hij en zijn volledige familie naar Cebu, het mekka van de weverij. Toen ze uiteindelijk terugkeerden naar huis, 6 maanden later, was DEDON een gevestigde waarde in de wereld van het outdoor meubilair.

Gervi Maasmechelen

Rijksweg 539, 3630 Maasmechelen (Opgrimbie)

Gervi Outdoor

Rijksweg 543, 3630 Maasmechelen

Gervi Hasselt

Herkenrodesingel 35, 3500 Hasselt

Gervi Wilsele

Aarschotsesteenweg 584, 3012 Wilsele (Leuven)

Gervi Gent

Kortrijksesteenweg 200, 9830 St-Martens-Latem (Gent)

Gervi Gistel

Oostendsebaan 24, 8470 Gistel

Gervi Antwerpen

Vosveld 11a/bus 3, 2110 Wijnegem

Gervi Eupen

Industriestraße 38, 4700 Eupen

Explore
your
lifestyle

Brochure downloaden

Footer - Brochure aanvragen

Mijn adres

Test producten

Footer - Test producten

Mijn adres

Offerte aanvragen

Footer - Offerte aanvragen

Mijn adres

Ik wil meer info over dit product

Single Product - informatie aanvragen